Megújították fogadalmukat a házaspárok Szent Család vasárnapján a felvidéki Nagykaposon

2018. január 1. hétfő 13:33

A polgári év utolsó napja egybeesett Szent Család vasárnapjával. A felvidéki Nagykaposon az ünnephez kapcsolódva december 31-én, az év végi hálaadó szentmisében az Úr oltalmába ajánlották a város családjait, kérve rájuk a mindenható Isten áldását – tájékoztatta szerkesztőségünket Jeso Eszter.

Susko Mihály, helyi esperes-plébános prédikációjában a család fontosságára helyezte a hangsúlyt; kulcsmondatként többször elismételte azt az igazságot, hogy mindenki akkor válhat boldoggá a családjában, ha azon fáradozik, hogy családtagjait boldoggá tegye.

A szentmise keretében, az apostoli hitvallás előtt a házastársak megújították házassági fogadalmukat, újra ígéretet téve, hogy kitartanak egymás mellett jóban-rosszban, örökre szeretettel lesznek egymás iránt, és hálát adtak az eddig együtt eltöltött évekért.

A szentmise végén a hívek rövid szentségimádásban hálát adtak az Úr Jézusnak az elmúlt év áldásaiért, kérték irgalmát az elkövetett bűnök miatt, valamint esedeztek segítő kegyelméért a következő évben is. A szentmise a hálaadó Te Deum eléneklésével zárult. Susko Mihály plébános szentségi áldásban részesítette az együtt imádkozó híveket.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: család, ünnepek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

2018. december 16. vasárnap
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

2018. december 16. vasárnap
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle