Megújították fogadalmukat a házaspárok Szent Család vasárnapján a felvidéki Nagykaposon

2018. január 1. hétfő 13:33

A polgári év utolsó napja egybeesett Szent Család vasárnapjával. A felvidéki Nagykaposon az ünnephez kapcsolódva december 31-én, az év végi hálaadó szentmisében az Úr oltalmába ajánlották a város családjait, kérve rájuk a mindenható Isten áldását – tájékoztatta szerkesztőségünket Jeso Eszter.

Susko Mihály, helyi esperes-plébános prédikációjában a család fontosságára helyezte a hangsúlyt; kulcsmondatként többször elismételte azt az igazságot, hogy mindenki akkor válhat boldoggá a családjában, ha azon fáradozik, hogy családtagjait boldoggá tegye.

A szentmise keretében, az apostoli hitvallás előtt a házastársak megújították házassági fogadalmukat, újra ígéretet téve, hogy kitartanak egymás mellett jóban-rosszban, örökre szeretettel lesznek egymás iránt, és hálát adtak az eddig együtt eltöltött évekért.

A szentmise végén a hívek rövid szentségimádásban hálát adtak az Úr Jézusnak az elmúlt év áldásaiért, kérték irgalmát az elkövetett bűnök miatt, valamint esedeztek segítő kegyelméért a következő évben is. A szentmise a hálaadó Te Deum eléneklésével zárult. Susko Mihály plébános szentségi áldásban részesítette az együtt imádkozó híveket.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: család, ünnepek
Vezető híreink - olvasta már?
igen-az-isten-hivasara-papszentelest-unnepeltek-pecsi-szekesegyhazban
Igen az Isten hívására – Papszentelést ünnepeltek a pécsi székesegyházban

Június 16-án délelőtt Udvardy György pécsi megyéspüspök Fekete Zoltán és Lábár Tamás diakónusokat áldozópappá; Kárász Gábort, Kovács Józsefet és Molnár Eriket pedig szerpappá, diakónussá szentelte.

2018. június 18. hétfő
krisztus-sugarzik-at-rajta-mindszenty-emlekmiset-tartottak-budapesten
Krisztus sugárzik át rajta – Mindszenty-emlékmisét tartottak Budapesten

Június 17-én, vasárnap a józsefvárosi Szent József-templomban Michels Antal plébános Mindszenty bíboros emlékére mutatott be szentmisét, cserkészek részvételével. Az ünnepi eseményen megemlékeztek a hercegprímás halálának 43. évfordulójáról, és hálát adtak Istennek a most zárult iskolai tanévért.

2018. június 18. hétfő