Megújították fogadalmukat a házaspárok Szent Család vasárnapján a felvidéki Nagykaposon

2018. január 1. hétfő 13:33

A polgári év utolsó napja egybeesett Szent Család vasárnapjával. A felvidéki Nagykaposon az ünnephez kapcsolódva december 31-én, az év végi hálaadó szentmisében az Úr oltalmába ajánlották a város családjait, kérve rájuk a mindenható Isten áldását – tájékoztatta szerkesztőségünket Jeso Eszter.

Susko Mihály, helyi esperes-plébános prédikációjában a család fontosságára helyezte a hangsúlyt; kulcsmondatként többször elismételte azt az igazságot, hogy mindenki akkor válhat boldoggá a családjában, ha azon fáradozik, hogy családtagjait boldoggá tegye.

A szentmise keretében, az apostoli hitvallás előtt a házastársak megújították házassági fogadalmukat, újra ígéretet téve, hogy kitartanak egymás mellett jóban-rosszban, örökre szeretettel lesznek egymás iránt, és hálát adtak az eddig együtt eltöltött évekért.

A szentmise végén a hívek rövid szentségimádásban hálát adtak az Úr Jézusnak az elmúlt év áldásaiért, kérték irgalmát az elkövetett bűnök miatt, valamint esedeztek segítő kegyelméért a következő évben is. A szentmise a hálaadó Te Deum eléneklésével zárult. Susko Mihály plébános szentségi áldásban részesítette az együtt imádkozó híveket.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: család, ünnepek
Vezető híreink - olvasta már?
eszkozei-vagyunk-tanitasnak-halaado-szentmiset-mutattak-be-maria-radio-szuletesna
Eszközei vagyunk a tanításnak – Hálaadó szentmisét mutattak be a Mária Rádió születésnapján

Január 16-án, a magyarországi Mária Rádió tizenkettedik születésnapján hálaadó szentmisét mutatott be a Béke téri Szent László-templomban Lépes Lóránt, aki január elseje óta a Mária Rádió műsorigazgatója.

10:18
a-papa-santiago-de-chileben-boldogok-akik-azert-dolgoznak-hogy-masoknak-oromteli-elete-legyen
A pápa Santiago de Chilében: Boldogok, akik azért dolgoznak, hogy másoknak örömteli élete legyen!

Első szentmiséjét chilei látogatása során január 16-án mutatta be a Szentatya Santiago de Chile egyik legnagyobb parkjában, az O’Higgins Parkban. Beszédében a békééért és igazságosságért folytatott kitartó munka fontosságát és az emberekhez való konkrét közelséget hangsúlyozta.

2018. január 16. kedd