Megújították fogadalmukat a házaspárok Szent Család vasárnapján a felvidéki Nagykaposon

2018. január 1. hétfő 13:33

A polgári év utolsó napja egybeesett Szent Család vasárnapjával. A felvidéki Nagykaposon az ünnephez kapcsolódva december 31-én, az év végi hálaadó szentmisében az Úr oltalmába ajánlották a város családjait, kérve rájuk a mindenható Isten áldását – tájékoztatta szerkesztőségünket Jeso Eszter.

Susko Mihály, helyi esperes-plébános prédikációjában a család fontosságára helyezte a hangsúlyt; kulcsmondatként többször elismételte azt az igazságot, hogy mindenki akkor válhat boldoggá a családjában, ha azon fáradozik, hogy családtagjait boldoggá tegye.

A szentmise keretében, az apostoli hitvallás előtt a házastársak megújították házassági fogadalmukat, újra ígéretet téve, hogy kitartanak egymás mellett jóban-rosszban, örökre szeretettel lesznek egymás iránt, és hálát adtak az eddig együtt eltöltött évekért.

A szentmise végén a hívek rövid szentségimádásban hálát adtak az Úr Jézusnak az elmúlt év áldásaiért, kérték irgalmát az elkövetett bűnök miatt, valamint esedeztek segítő kegyelméért a következő évben is. A szentmise a hálaadó Te Deum eléneklésével zárult. Susko Mihály plébános szentségi áldásban részesítette az együtt imádkozó híveket.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: család, ünnepek
Vezető híreink - olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

09:38
apa-tul-jo
Apa túl jó?

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Az apai mérce lehet növelő, érlelő is, ha az apa valóban gyermeke igazi arcát látja – tudhatjuk meg Pécsi Rita legutóbbi írásából.

2018. március 18. vasárnap