Megújították fogadalmukat a házaspárok Szent Család vasárnapján a felvidéki Nagykaposon

2018. január 1. hétfő 13:33

A polgári év utolsó napja egybeesett Szent Család vasárnapjával. A felvidéki Nagykaposon az ünnephez kapcsolódva december 31-én, az év végi hálaadó szentmisében az Úr oltalmába ajánlották a város családjait, kérve rájuk a mindenható Isten áldását – tájékoztatta szerkesztőségünket Jeso Eszter.

Susko Mihály, helyi esperes-plébános prédikációjában a család fontosságára helyezte a hangsúlyt; kulcsmondatként többször elismételte azt az igazságot, hogy mindenki akkor válhat boldoggá a családjában, ha azon fáradozik, hogy családtagjait boldoggá tegye.

A szentmise keretében, az apostoli hitvallás előtt a házastársak megújították házassági fogadalmukat, újra ígéretet téve, hogy kitartanak egymás mellett jóban-rosszban, örökre szeretettel lesznek egymás iránt, és hálát adtak az eddig együtt eltöltött évekért.

A szentmise végén a hívek rövid szentségimádásban hálát adtak az Úr Jézusnak az elmúlt év áldásaiért, kérték irgalmát az elkövetett bűnök miatt, valamint esedeztek segítő kegyelméért a következő évben is. A szentmise a hálaadó Te Deum eléneklésével zárult. Susko Mihály plébános szentségi áldásban részesítette az együtt imádkozó híveket.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: család, ünnepek
Vezető híreink - olvasta már?
hivas-szeretetre-kovacs-zoltan-szeged-pappa-szenteltek-papi-arcel
Hívás a szeretetre – Villanófényben Kovács Zoltán újmisés

Kovács Zoltán diakónust a szegedi dómban szentelte pappá szeptember 8-án Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. „Meghívásunk a szeretetre szól.” A pap identitása szempontjából meghatározó, hogy minél inkább azonosuljon Krisztussal – vallja Kovács Zoltán. A jó papot a jó édesapához hasonlítja.

19:59
ferenc-papa-katekezise-az-is-boldog-lehet-akinek-nem-voltak-jo-szulei
Ferenc pápa: Az is boldog lehet, akinek nem voltak jó szülei!

Szeptember 19-én a szülők iránti tisztelet parancsáról elmélkedett katekézisében Ferenc pápa. A Szentatya a parancsolat felszabadító hatását hangsúlyozta: elfogadhatjuk szüleinket korlátaikkal együtt, kiengesztelődhetünk gyermekkori sérüléseinkkel, és boldog, másoknak szentelt életet élhetünk.

16:20