Minden idők leghosszabb zarándokvonata indul a csíksomlyói pápai misére

2019. február 2. szombat, 19:53

Minden idők leghosszabb zarándokvonatát indítja el Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda – közölték a szervezők február 1-jén, pénteken Szombathelyen.

Budai László, a Misszió Tours ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: Szombathelyről május 31-én indul el a Boldogasszony zarándokvonat, amelyet Budapesten kapcsolnak össze a Pécsről, Püspökladányban pedig a Nyíregyházáról, Debrecenből érkező szerelvénnyel. A vonat június elsején hajnalban érkezik meg Csíkszeredába – írja az MTI.

A zarándokok részt vesznek Ferenc pápa latin nyelvű szentmiséjén, majd a vonat este indul vissza Magyarországra. A Boldogasszony zarándokvonatot június 6-án Szombathelyről, Budapestről és Miskolcról pedig a csíksomlyói pünkösdi búcsúba indítják el. A Misszió Tours évek óta szervez zarándokvonatokat. Székely János szombathelyi megyéspüspök a különleges járatokat nagy értékének nevezte, hiszen az úton a zarándokok megismerkedhetnek egymással.

A síneken utazó templomnak, kápolnának is nevezett vonaton gyónásra is van lehetőség, a zarándoklatra közös énekkel, imádsággal készülnek fel, majd együtt vonulnak a Mária-kegyhelyhez, a templomhoz – ismertette a püspök. Úgy fogalmazott, Csíksomlyó a magyarság lelki, szellemi szíve, ezért is nagy öröm, hogy Ferenc pápa ellátogat a kegyhelyre és együtt imádkozik a magyar hívekkel is együtt imádkozik.

„Gyakran a határon túli magyar testvéreink hitben is sokkal életerősebbek és hittel telibbek: Csíksomlyón ehhez a forráshoz megyünk, ahol a nemzet szíve dobban” – fűzte hozzá Székely János.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
-felfigyelt-rank-vilag-harminceves-magyar-maltai-szeretetszolgalat
„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. vasárnap
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

2019. február 17. vasárnap