Nagyböjti szentségimádásra hív a Nagybecskereki Egyházmegye püspöke

2018. március 3. szombat 12:02

Az alábbiakban Német László püspök, a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora közleményét olvashatják.

Kedves Mindannyian!

Ferenc pápa a Misericordia et misera kezdetű apostoli levelében továbbra is arra hív bennünket, papokat, hogy legyünk a kiengesztelődés szolgái (vö. 2Kor 5,18). A Szentatya az irgalmasság rendkívüli szentévének tapasztalatai alapján ajánlja, hogy a helyi lehetőségeket figyelembe véve, nagyböjt 4. vasárnapjához kötve folytassuk a „24 órát az Úrnak” kezdeményezést.

Kérlek benneteket, hogy erre a napra szervezzétek meg plébániaközösségeitekben a 24 órás szentségimádást március 9–10-én, lehetőség szerint bevonva a hittanosokat is hitoktatóikkal együtt legalább egy órára. Amennyiben ennek megvalósítása nehézséget jelent, kérem, hogy lehetőség szerint több órát töltsünk az Oltáriszentségben lévő Jézussal.

Köszönöm:
+ László SVD

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00