Nagyböjti szentségimádásra hív a Nagybecskereki Egyházmegye püspöke

2018. március 3. szombat 12:02

Az alábbiakban Német László püspök, a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora közleményét olvashatják.

Kedves Mindannyian!

Ferenc pápa a Misericordia et misera kezdetű apostoli levelében továbbra is arra hív bennünket, papokat, hogy legyünk a kiengesztelődés szolgái (vö. 2Kor 5,18). A Szentatya az irgalmasság rendkívüli szentévének tapasztalatai alapján ajánlja, hogy a helyi lehetőségeket figyelembe véve, nagyböjt 4. vasárnapjához kötve folytassuk a „24 órát az Úrnak” kezdeményezést.

Kérlek benneteket, hogy erre a napra szervezzétek meg plébániaközösségeitekben a 24 órás szentségimádást március 9–10-én, lehetőség szerint bevonva a hittanosokat is hitoktatóikkal együtt legalább egy órára. Amennyiben ennek megvalósítása nehézséget jelent, kérem, hogy lehetőség szerint több órát töltsünk az Oltáriszentségben lévő Jézussal.

Köszönöm:
+ László SVD

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fotokiallitas-mutatja-be-sziriai-haborut-es-maltai-segitseget
Fotókiállítás mutatja be a szíriai háborút és a máltai segítséget

Megnyílt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szíriai háborúról és a háború következményeire adott humanitárius válaszokról szóló kiállítása a Szent István-bazilika Lovagtermében december 17-én. A kiállítás az „Imádságot kérünk” imagyűjtő kampány kísérőrendezvénye, február végéig látogatható.

2018. december 18. kedd
konyv-jelent-meg-marianosztrai-palos-kolostorrol
Könyv jelent meg a márianosztrai pálos kolostorról

A budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében mutatták be december 17-én a márianosztrai pálos kolostor történetét ismertető, „A fényes kolostor” című kötetet, mely az Ecclesia Szövetkezet gondozásában jelent meg. Az eseményen jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. december 18. kedd