Nagyböjti szentségimádásra hív a Nagybecskereki Egyházmegye püspöke

2018. március 3. szombat 12:02

Az alábbiakban Német László püspök, a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora közleményét olvashatják.

Kedves Mindannyian!

Ferenc pápa a Misericordia et misera kezdetű apostoli levelében továbbra is arra hív bennünket, papokat, hogy legyünk a kiengesztelődés szolgái (vö. 2Kor 5,18). A Szentatya az irgalmasság rendkívüli szentévének tapasztalatai alapján ajánlja, hogy a helyi lehetőségeket figyelembe véve, nagyböjt 4. vasárnapjához kötve folytassuk a „24 órát az Úrnak” kezdeményezést.

Kérlek benneteket, hogy erre a napra szervezzétek meg plébániaközösségeitekben a 24 órás szentségimádást március 9–10-én, lehetőség szerint bevonva a hittanosokat is hitoktatóikkal együtt legalább egy órára. Amennyiben ennek megvalósítása nehézséget jelent, kérem, hogy lehetőség szerint több órát töltsünk az Oltáriszentségben lévő Jézussal.

Köszönöm:
+ László SVD

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

18:06
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

13:19