Nyári oratóriumot szerveztek a szaléziak Muzslyán

2018. július 7. szombat 15:01

A muzslyai plébánián a szalézi atyák minden évben megszervezik a nyári oratóriumot. Idén mintegy száz fiatal vett részt az eseményen június utolsó hetében.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

Kalapis Sztoján SDB munkáját Rapos Emma, a rendezvény koordinátora és negyvenöt animátor segítette. Az animátorok jórészt helybeliek, akikhez idén még néhány fiatal csatlakozott Erzsébetlakról és Nagybecskerekről. Emellett Lendváról hét animátora és két részvevője is volt a rendezvénynek.

Az idei oratórium keretmeséjéül Don Bosco álmai szolgáltak, amelyekből minden napra rövid színdarabot készítettek elő. A napi üzenetet megbeszélték, majd éneklés és műhelymunkák következtek, délután közösen játszottak.

Az oratórium zárómiséje tanévzáró szentmise is volt egyúttal. Azok az oratoristák, akik mindennap ott voltak, ajándékként egynapos kirándulásra utaznak Adára.

Erzsébetlakon is megszervezik a nyári oratóriumot, amelyet július 9-én kezdenek, és egy hétig tart. Ezt követően egynapos oratóriumbemutatót tartanak Versecen, ahova Palatinus Alen újmisés hívta meg a muzslyaiakat, szeretné Don Bosco nevelési módszereit ott is alkalmazni.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd