Nyári oratóriumot szerveztek a szaléziak Muzslyán

2018. július 7. szombat 15:01

A muzslyai plébánián a szalézi atyák minden évben megszervezik a nyári oratóriumot. Idén mintegy száz fiatal vett részt az eseményen június utolsó hetében.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

Kalapis Sztoján SDB munkáját Rapos Emma, a rendezvény koordinátora és negyvenöt animátor segítette. Az animátorok jórészt helybeliek, akikhez idén még néhány fiatal csatlakozott Erzsébetlakról és Nagybecskerekről. Emellett Lendváról hét animátora és két részvevője is volt a rendezvénynek.

Az idei oratórium keretmeséjéül Don Bosco álmai szolgáltak, amelyekből minden napra rövid színdarabot készítettek elő. A napi üzenetet megbeszélték, majd éneklés és műhelymunkák következtek, délután közösen játszottak.

Az oratórium zárómiséje tanévzáró szentmise is volt egyúttal. Azok az oratoristák, akik mindennap ott voltak, ajándékként egynapos kirándulásra utaznak Adára.

Erzsébetlakon is megszervezik a nyári oratóriumot, amelyet július 9-én kezdenek, és egy hétig tart. Ezt követően egynapos oratóriumbemutatót tartanak Versecen, ahova Palatinus Alen újmisés hívta meg a muzslyaiakat, szeretné Don Bosco nevelési módszereit ott is alkalmazni.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

19:56
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz

16:00