Nyári oratóriumot szerveztek a szaléziak Muzslyán

2018. július 7. szombat, 15:01

A muzslyai plébánián a szalézi atyák minden évben megszervezik a nyári oratóriumot. Idén mintegy száz fiatal vett részt az eseményen június utolsó hetében.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

Kalapis Sztoján SDB munkáját Rapos Emma, a rendezvény koordinátora és negyvenöt animátor segítette. Az animátorok jórészt helybeliek, akikhez idén még néhány fiatal csatlakozott Erzsébetlakról és Nagybecskerekről. Emellett Lendváról hét animátora és két részvevője is volt a rendezvénynek.

Az idei oratórium keretmeséjéül Don Bosco álmai szolgáltak, amelyekből minden napra rövid színdarabot készítettek elő. A napi üzenetet megbeszélték, majd éneklés és műhelymunkák következtek, délután közösen játszottak.

Az oratórium zárómiséje tanévzáró szentmise is volt egyúttal. Azok az oratoristák, akik mindennap ott voltak, ajándékként egynapos kirándulásra utaznak Adára.

Erzsébetlakon is megszervezik a nyári oratóriumot, amelyet július 9-én kezdenek, és egy hétig tart. Ezt követően egynapos oratóriumbemutatót tartanak Versecen, ahova Palatinus Alen újmisés hívta meg a muzslyaiakat, szeretné Don Bosco nevelési módszereit ott is alkalmazni.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat