Nyári oratóriumot szerveztek a szaléziak Muzslyán

2018. július 7. szombat 15:01

A muzslyai plébánián a szalézi atyák minden évben megszervezik a nyári oratóriumot. Idén mintegy száz fiatal vett részt az eseményen június utolsó hetében.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

Kalapis Sztoján SDB munkáját Rapos Emma, a rendezvény koordinátora és negyvenöt animátor segítette. Az animátorok jórészt helybeliek, akikhez idén még néhány fiatal csatlakozott Erzsébetlakról és Nagybecskerekről. Emellett Lendváról hét animátora és két részvevője is volt a rendezvénynek.

Az idei oratórium keretmeséjéül Don Bosco álmai szolgáltak, amelyekből minden napra rövid színdarabot készítettek elő. A napi üzenetet megbeszélték, majd éneklés és műhelymunkák következtek, délután közösen játszottak.

Az oratórium zárómiséje tanévzáró szentmise is volt egyúttal. Azok az oratoristák, akik mindennap ott voltak, ajándékként egynapos kirándulásra utaznak Adára.

Erzsébetlakon is megszervezik a nyári oratóriumot, amelyet július 9-én kezdenek, és egy hétig tart. Ezt követően egynapos oratóriumbemutatót tartanak Versecen, ahova Palatinus Alen újmisés hívta meg a muzslyaiakat, szeretné Don Bosco nevelési módszereit ott is alkalmazni.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

20:40
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

16:04