Nyolcadik lett a magyar válogatott a papi futsal-EB-n

2019. március 1., péntek | 19:32

Nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott a Montenegróban rendezett papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokságon február 28-án, miután a 7. helyért zajló csatában vereséget szenvedett Koszovótól.

Az Adriai-tenger partján fekvő Bar városában rendezték meg a magyar válogatott utolsó mérkőzését, amelyen a 7. helyért csaptak össze a koszovói lelkipásztorokkal, és végül 3:0-s vereséget szenvedtek.

A kontinensviadal végeredménye:

1. Portugália
2. Bosznia-Hercegovina
3. Lengyelország
4. Horvátország
5. Szlovákia
6. Románia
7. Koszovó
8. MAGYARORSZÁG
9. Szlovénia
10. Ukrajna
11. Ausztria
12. Fehéroroszország
13. Olaszország
14. Montenegró
15. Csehország
16. Albánia
17. Szerbia

A magyar csapat összeállítása: Grunda Dávid, Fejes Csaba, Gorcsa Péter, Kocsis Dániel, Farkas László, Portik Lóránt, Rockenbauer Barnabás, Szabó Tamás, Stefán Zoltán, Veress Zoltán, Tracsek Oszkár, Topsi Bálint. Edző: Bozóky Imre.

A magyar papi válogatott a 2018-as, Bresciában rendezett Európa-bajnokságot a 4. helyen zárta, amely az együttes eddigi legjobb eredménye volt. A bravúr sajnos az idén elmaradt, nem sikerült előrelépnie a kissé átszervezett nemzeti csapatnak.

Bozóky Imre edző így értékelte a montenegrói kontinenstornát: „Nagyon jól játszottunk a selejtezőmeccseken, szépen meneteltünk a csoportunkban. Az EB fordulópontja számunkra a portugálok elleni találkozó volt, ahol a rendes játékidőt 1:1-gyel zártuk, ám büntetőkkel kikaptunk. Egyetlen büntető hiányzott ahhoz, hogy a legjobb négy között folytassuk a küzdelmet. Ez a meccs sokat kivett a játékosokból, és a vereség megtörte a lendületünket. A 8. hely nem hangzik igazán jól, de most ez így alakult. Mindennek ellenére látok előrelépést a csapat játékában, amely biztató lehet a jövőre nézve.”

A soron következő papi futsal-Európa-bajnokságnak Prága ad otthont, 2020. február 17. és 20. között.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: sport
Vezető híreink – olvasta már?
320-eve-tortent-az-elso-sumegi-csoda
320 éve történt az első sümegi csoda

A Sümegi Csodatévő Szűzanya emlékévéhez kapcsolódva március 15-én Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomban Reisz Pál ferences házfőnökkel, Nagy József kanonokkal, sümegi főesperes plébánossal, valamint környékbeli papokkal együtt.

12:04
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáért adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19., kedd