Nyolcadik lett a magyar válogatott a papi futsal-EB-n

2019. március 1., péntek | 19:32

Nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott a Montenegróban rendezett papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokságon február 28-án, miután a 7. helyért zajló csatában vereséget szenvedett Koszovótól.

Az Adriai-tenger partján fekvő Bar városában rendezték meg a magyar válogatott utolsó mérkőzését, amelyen a 7. helyért csaptak össze a koszovói lelkipásztorokkal, és végül 3:0-s vereséget szenvedtek.

A kontinensviadal végeredménye:

1. Portugália
2. Bosznia-Hercegovina
3. Lengyelország
4. Horvátország
5. Szlovákia
6. Románia
7. Koszovó
8. MAGYARORSZÁG
9. Szlovénia
10. Ukrajna
11. Ausztria
12. Fehéroroszország
13. Olaszország
14. Montenegró
15. Csehország
16. Albánia
17. Szerbia

A magyar csapat összeállítása: Grunda Dávid, Fejes Csaba, Gorcsa Péter, Kocsis Dániel, Farkas László, Portik Lóránt, Rockenbauer Barnabás, Szabó Tamás, Stefán Zoltán, Veress Zoltán, Tracsek Oszkár, Topsi Bálint. Edző: Bozóky Imre.

A magyar papi válogatott a 2018-as, Bresciában rendezett Európa-bajnokságot a 4. helyen zárta, amely az együttes eddigi legjobb eredménye volt. A bravúr sajnos az idén elmaradt, nem sikerült előrelépnie a kissé átszervezett nemzeti csapatnak.

Bozóky Imre edző így értékelte a montenegrói kontinenstornát: „Nagyon jól játszottunk a selejtezőmeccseken, szépen meneteltünk a csoportunkban. Az EB fordulópontja számunkra a portugálok elleni találkozó volt, ahol a rendes játékidőt 1:1-gyel zártuk, ám büntetőkkel kikaptunk. Egyetlen büntető hiányzott ahhoz, hogy a legjobb négy között folytassuk a küzdelmet. Ez a meccs sokat kivett a játékosokból, és a vereség megtörte a lendületünket. A 8. hely nem hangzik igazán jól, de most ez így alakult. Mindennek ellenére látok előrelépést a csapat játékában, amely biztató lehet a jövőre nézve.”

A soron következő papi futsal-Európa-bajnokságnak Prága ad otthont, 2020. február 17. és 20. között.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: sport
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

2019. május 23., csütörtök