Ökumenikus karácsonyi hangversenyt rendeztek a nagyváradi székesegyházban

2018. december 18. kedd, 14:41

Gaudete vasárnap, advent 3. vasárnapján, december 16-án ökumenikus hangversenyt szerveztek a nagyváradi Nagyboldogasszony-székesegyházban a város keresztény felekezeteinek közreműködésével.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hangversenyen részt vett a nagyváradi székesegyház Szent Cecília Gyermekkórusa Oláh Gabriella vezetésével; a Nagyvárad-Belvárosi Magyar Baptista Gyülekezet Vegyeskara Garai Zsolt és Székely András vezetésével; a református Partiumi Keresztény Egyetem Vegyeskara Kovács Gábor vezetésével; a nagyváradi a görögkatolikus székesegyház Bunavestire Kórusa Radu Mureșan vezetésével; a Nufărul kórus az ortodox egyház részéről, Loredana Pantea vezetésével; valamint a székesegyház Szent László Gyermekkara és Énekkara Kristófi János vezetésével.

A hangverseny végén a kórusvezetők emléklapot vehettek át Böcskei László megyéspüspöktől, aki kifejezte ünnepi jókívánságait a fellépő kórusok tagjainak, valamint a jelen lévő híveknek.

A főpásztor hangsúlyozta, a hangverseny nemcsak a kórusok egymás utáni fellépését jelenti, hanem egy lelki ráhangolódást is karácsony szent ünnepére, amikor nem mi, emberek vagyunk a főszereplők, hanem az emberré lett Jézus Krisztus. „Őt kell bevilágítaniuk a fényeknek, és ezzel a hangversennyel is ez a célunk: egy kicsivel több fényt vetíteni az újszülöttre, a Megváltóra.”

Az esemény a Csendes éj című, hagyományos karácsonyi ének magyar, román és német nyelvű, közös eléneklésével ért véget.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20