Ökumenikus karácsonyi hangversenyt rendeztek a nagyváradi székesegyházban

2018. december 18. kedd 14:41

Gaudete vasárnap, advent 3. vasárnapján, december 16-án ökumenikus hangversenyt szerveztek a nagyváradi Nagyboldogasszony-székesegyházban a város keresztény felekezeteinek közreműködésével.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hangversenyen részt vett a nagyváradi székesegyház Szent Cecília Gyermekkórusa Oláh Gabriella vezetésével; a Nagyvárad-Belvárosi Magyar Baptista Gyülekezet Vegyeskara Garai Zsolt és Székely András vezetésével; a református Partiumi Keresztény Egyetem Vegyeskara Kovács Gábor vezetésével; a nagyváradi a görögkatolikus székesegyház Bunavestire Kórusa Radu Mureșan vezetésével; a Nufărul kórus az ortodox egyház részéről, Loredana Pantea vezetésével; valamint a székesegyház Szent László Gyermekkara és Énekkara Kristófi János vezetésével.

A hangverseny végén a kórusvezetők emléklapot vehettek át Böcskei László megyéspüspöktől, aki kifejezte ünnepi jókívánságait a fellépő kórusok tagjainak, valamint a jelen lévő híveknek.

A főpásztor hangsúlyozta, a hangverseny nemcsak a kórusok egymás utáni fellépését jelenti, hanem egy lelki ráhangolódást is karácsony szent ünnepére, amikor nem mi, emberek vagyunk a főszereplők, hanem az emberré lett Jézus Krisztus. „Őt kell bevilágítaniuk a fényeknek, és ezzel a hangversennyel is ez a célunk: egy kicsivel több fényt vetíteni az újszülöttre, a Megváltóra.”

Az esemény a Csendes éj című, hagyományos karácsonyi ének magyar, román és német nyelvű, közös eléneklésével ért véget.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő