Szentségimádás a szatmárnémeti püspökségen

2018. január 4. csütörtök 13:29

Sokan látogattak el a szatmárnémeti püspöki palotába, hogy szentségimádáson vegyenek részt január elsején.

Szatmárnémetiben, a püspöki palotában 2018 első napján – a hagyományoknak megfelelően – a 11 órás szentmisét követően kezdődött a szentségimádás, amikor a székesegyházból a mindenkori szatmári püspök magánkápolnájába érkezve Schönberger Jenő megyéspüspök az oltárra helyezte a monstranciát a Szentséggel.

Az első órában a Páli Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek kongregációja vezetésével zajlott az áhítat, majd óránkénti váltásban a székesegyház egyházközségének családos csoportjához, az önkéntes beteglátogatók közösségéhez, a „Szent József, a munkás” katolikus férfiak szövetségéhez, a Mária Légió tagjaihoz, valamint az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség képviselőihez csatlakozhattak az imádságra érkezők, hogy együtt imádják az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

2018. március 22. csütörtök