Szentségimádás a szatmárnémeti püspökségen

2018. január 4. csütörtök 13:29

Sokan látogattak el a szatmárnémeti püspöki palotába, hogy szentségimádáson vegyenek részt január elsején.

Szatmárnémetiben, a püspöki palotában 2018 első napján – a hagyományoknak megfelelően – a 11 órás szentmisét követően kezdődött a szentségimádás, amikor a székesegyházból a mindenkori szatmári püspök magánkápolnájába érkezve Schönberger Jenő megyéspüspök az oltárra helyezte a monstranciát a Szentséggel.

Az első órában a Páli Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek kongregációja vezetésével zajlott az áhítat, majd óránkénti váltásban a székesegyház egyházközségének családos csoportjához, az önkéntes beteglátogatók közösségéhez, a „Szent József, a munkás” katolikus férfiak szövetségéhez, a Mária Légió tagjaihoz, valamint az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség képviselőihez csatlakozhattak az imádságra érkezők, hogy együtt imádják az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-iquiqueben-kezdjuk-el-mi-csodat-jezus-majd-befejezi
Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

2018. január 18. csütörtök
lelki-kozossegben-zarandokvonatok-segitsegevel
Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

2018. január 18. csütörtök