Szentségimádás a szatmárnémeti püspökségen

2018. január 4. csütörtök 13:29

Sokan látogattak el a szatmárnémeti püspöki palotába, hogy szentségimádáson vegyenek részt január elsején.

Szatmárnémetiben, a püspöki palotában 2018 első napján – a hagyományoknak megfelelően – a 11 órás szentmisét követően kezdődött a szentségimádás, amikor a székesegyházból a mindenkori szatmári püspök magánkápolnájába érkezve Schönberger Jenő megyéspüspök az oltárra helyezte a monstranciát a Szentséggel.

Az első órában a Páli Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek kongregációja vezetésével zajlott az áhítat, majd óránkénti váltásban a székesegyház egyházközségének családos csoportjához, az önkéntes beteglátogatók közösségéhez, a „Szent József, a munkás” katolikus férfiak szövetségéhez, a Mária Légió tagjaihoz, valamint az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség képviselőihez csatlakozhattak az imádságra érkezők, hogy együtt imádják az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-ujsagiroknak-eleg-kizsakmanyolasbol-segiteni-kell-az-afrikaiakat-fejlodni
Ferenc pápa az újságíróknak: Elég a kizsákmányolásból, segíteni kell az afrikaiakat fejlődni!

Június 21-én este, a genfi egynapos látogatása végén, a Szentatya ismét válaszolt a repülőn vele utazó újságírók kérdéseire.

2018. június 22. péntek
papszentelesre-varva-vagy-az-emberek-szolgalatara
Papszentelésre várva – Vágy az emberek szolgálatára

Kisiván Csabát, a Kaposvári Egyházmegye diakónusát június 23-án szenteli áldozópappá Varga László megyéspüspök. Dobai Barna Ottót ugyanezen a napon szenteli áldozópappá Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

2018. június 22. péntek