Szentségimádás a szatmárnémeti püspökségen

2018. január 4. csütörtök 13:29

Sokan látogattak el a szatmárnémeti püspöki palotába, hogy szentségimádáson vegyenek részt január elsején.

Szatmárnémetiben, a püspöki palotában 2018 első napján – a hagyományoknak megfelelően – a 11 órás szentmisét követően kezdődött a szentségimádás, amikor a székesegyházból a mindenkori szatmári püspök magánkápolnájába érkezve Schönberger Jenő megyéspüspök az oltárra helyezte a monstranciát a Szentséggel.

Az első órában a Páli Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek kongregációja vezetésével zajlott az áhítat, majd óránkénti váltásban a székesegyház egyházközségének családos csoportjához, az önkéntes beteglátogatók közösségéhez, a „Szent József, a munkás” katolikus férfiak szövetségéhez, a Mária Légió tagjaihoz, valamint az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség képviselőihez csatlakozhattak az imádságra érkezők, hogy együtt imádják az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd