Tíz papi évért adtak hálát tízen Gyulafehérváron

2019. május 9., csütörtök | 15:54

Szentelésük helyszínén, a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban adtak hálát a 2009-ben felszentelt papok az elmúlt évek kegyelmeiért május 7-én délelőtt.

A lelkipásztorok együtt mutattak be szentmisét főpásztorukkal, a szintén jubiláns, aranymisés Jakubinyi György érsekkel.

Szentbeszédében a szentelő főpásztor a gyertya példáját állította párhuzamba a papi hivatással, amelynek meggyújtott lángját óvni kell, hogy az be tudja tölteni feladatát, és csonkig égjen. A papnak is élete végéig a rábízottakat kell szolgálnia, őrizve a szenteléskor meggyújtott lángot.

A szentmise keretében az ünneplő lelkipásztorok megújították a szenteléskor tett fogadalmukat is.

Kiss Endre szemináriumi spirituális, az idei találkozó házigazdája elmondta, hogy a hálaadó szentmisén mind a tíz, 2009-ben szentelt lelkipásztor részt vett, mindannyian fontosnak tartották, hogy a hivatások évében és a kerek évforduló alkalmából a számukra hat évig otthont adó Gyulafehérváron, a szentelés helyszínén adjanak hálát.

A jubilánsok és jelenlegi szolgálati helyük: Bálint István – Csíkszereda, Szent Ágoston-plébánia; Birton Róbert Attila – Székelykál; Both Dávid – Homoródkarácsonfalva; Fülöp László – Miklósvár; Hölgyes Pál Zsolt – Zágon; Kiss Endre – Gyulafehérvár, papnevelő intézet; Kovács Péter Pál – Nyárádtő; Ráduly István Zsolt – Kőhalom; Ruşti Alexandru Ioan – Petrozsény; Şcheianu Ciprian Iosif  – Gödemesterháza.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Hölgyes Pál Zsolt Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle