Új igazgatója van a szatmári Caritasnak

2018. július 7. szombat 14:02

Július 3-án ünnepélyes keretek között iktatták be a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet központi székhelyén az intézmény új igazgatóját.

Az eseményen Schönberger Jenő megyéspüspök méltatta a mandátuma végéhez érkezett Láng László tevékenységét, aki négy évig töltötte be a Caritas vezérigazgatói szerepét. „A jó Isten mindenkinek ad kegyelmet ahhoz, hogy azt a feladatkört, amit rábíznak, be tudja tölteni, ha kapcsolatban marad ezzel a kegyelemmel. Köszönöm a doktor úrnak, hogy ő kapcsolatban maradt ezzel a kegyelemmel, és nagyszerűen be tudta tölteni azt a feladatot, amivel megbíztam” – fogalmazott a főpásztor.

Láng László megköszönte a püspöknek a támogatást és a jó együttműködést, amelyben része volt, a Caritas munkatársainak pedig áldozatos munkájukat. Ezt követően szimbolikusan átnyújtotta a Caritas kulcsát utódjának, Román Jánosnak, aki eddig nagybányai esperesként szolgált. Az új igazgató elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja ezt a megbízást. „A Caritas jelképéből kiindulva, az nem affektív szeretetről szól, hanem effektívről. Ez a legnagyobb feladatunk, hogy a szervezetünk által képviselt keresztény értékeket ebben az irányban éljük meg, és akkor biztos vagyok benne, hogy Isten áldása is lesz a mi munkánkon” — hangsúlyozta Román János.

Szöveg és fotó: Palincas Erika/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök