Új igazgatója van a szatmári Caritasnak

2018. július 7. szombat, 14:02

Július 3-án ünnepélyes keretek között iktatták be a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet központi székhelyén az intézmény új igazgatóját.

Az eseményen Schönberger Jenő megyéspüspök méltatta a mandátuma végéhez érkezett Láng László tevékenységét, aki négy évig töltötte be a Caritas vezérigazgatói szerepét. „A jó Isten mindenkinek ad kegyelmet ahhoz, hogy azt a feladatkört, amit rábíznak, be tudja tölteni, ha kapcsolatban marad ezzel a kegyelemmel. Köszönöm a doktor úrnak, hogy ő kapcsolatban maradt ezzel a kegyelemmel, és nagyszerűen be tudta tölteni azt a feladatot, amivel megbíztam” – fogalmazott a főpásztor.

Láng László megköszönte a püspöknek a támogatást és a jó együttműködést, amelyben része volt, a Caritas munkatársainak pedig áldozatos munkájukat. Ezt követően szimbolikusan átnyújtotta a Caritas kulcsát utódjának, Román Jánosnak, aki eddig nagybányai esperesként szolgált. Az új igazgató elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja ezt a megbízást. „A Caritas jelképéből kiindulva, az nem affektív szeretetről szól, hanem effektívről. Ez a legnagyobb feladatunk, hogy a szervezetünk által képviselt keresztény értékeket ebben az irányban éljük meg, és akkor biztos vagyok benne, hogy Isten áldása is lesz a mi munkánkon” — hangsúlyozta Román János.

Szöveg és fotó: Palincas Erika/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

2019. február 22. péntek