„Messze zsong a hálaének!” – A Lautitia Kóruscsalád koncertje

Kultúra – 2016. december 19., hétfő | 12:43

„Messze zsong a hálaének!” címmel adott adventi koncertet a Lautitia Kóruscsalád Debrecenben, a Kölcsey Központban december 15-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az estet megtisztelte jelenlétével Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke is.

„Hálásak vagyunk azért, hogy számtalan felejthetetlen koncert alkotói és részesei lehettünk, hogy bejárhattuk Európát, és megismerhettünk új kultúrákat, értékes és érdekes emberekkel találkozhattunk, képviselhettük hazánkat, városunkat, és jó hírét vihettük a magyar nép küzdeni tudásának és alázatának. Hálásak vagyunk az elismerésekért, a kitüntetésekért, a versenyeken elért eredményekért és a megmagyarázhatatlan, kegyelmi pillanatokért, melyeket az éneklés öröme lop életünkbe. Hálásak vagyunk a Szent Efrém-iskolának és a görögkatolikus egyháznak, hogy otthont ad az együtteseinknek, türelemmel kísérik és segítik az utunkat. Hálásak vagyunk a családjainknak, akik elviselik a mindennapok nehézségeit, amit a kóruscsaládhoz tartozás okoz, a támogatást, a szurkolást, és mindent, ami élhetőbbé tette a nehezebb pillanatokat is. Hálásak vagyunk a közönségnek, amely példátlan szeretettel és figyelemmel tüntet ki bennünket, újabb és újabb magas színvonalú munkára sarkallva. Az adventi időszak tökéletes alkalmat kínál arra, hogy hálánkat, köszönetünket fejezhessük ki mindenért, s hogy hálát adhassunk »a magasság Istenének«” – olvasható a Lautitia Kóruscsalád honlapján.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria