Indiai filmfesztiválon díjazzák Kálvin János és Loyolai Szent Ignác elképzelt disputáját

Kultúra – 2018. november 12., hétfő | 10:31

Pozsgai Zsolt „Megszállottak” című alkotása nyerte a legjobb játékfilmnek járó díjat az indiai Kalkuttában januárban megrendezendő Calcutta International Cult Film Festivalon – közölte a rendező november 8-án az MTI-vel, miután megkapta az elismerésről szóló értesítést.

Pozsgai Zsolt elmondta, a seregszemlén több mint negyven kategóriában versenyeznek egymással az alkotások. A zsűri döntését még a januári gála előtt nyilvánosságra hozzák.

Az idén elkészült, a Baranya megyei Bikalon forgatott film reformáció idején játszódó története Kálvin János reformátor és a jezsuita rendet megalapító Loyolai Szent Ignác az akkori korban lehetséges, ám meg nem valósult, fiktív találkozását dolgozza fel.

A reformáció emlékéve alkalmából született Megszállottak operatőre Kovács Claudia volt, Kálvin Jánost Szabó Máté, Loyolai Szent Ignácot Lux Ádám alakítja a filmben, amelyben Fésűs Nelly és Árpa Attila is szerepel.

Pozsgai Zsolt az MTI-nek beszámolt arról is, hogy filmje a december 2. és 7. között megrendezendő Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon tizenöt másik produkcióval együtt versenyez a fődíjért.

A Megszállottak szeptemberben a legjobb külföldi filmnek járó elismerést és a zsűri különdíját is megnyerte az Argentínában megrendezett keresztény filmek világfesztiválján, a Jesus Cine Festen.

Forrás: MTI

Fotó: Színház.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria