A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra hangol az Operaház következő évada

Kultúra – 2019. január 3., csütörtök | 16:42

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő évaddal készül a Magyar Állami Operaház – mondta Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója a Kossuth rádió és az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában január 3-án.

A főigazgató ismertette: a műemlék épületük felújítása idején az Erkel Színházban működő Magyar Állami Operaház következő évadának Keresztény évad a címe.

A Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus „hosszú felvezető évadának szánjuk ezt a kereszténységgel foglalkozó operákat” felvonultató időszakot – fogalmazott.

Ókovács Szilveszter közölte: az évadot Richard Strauss Salome című operájával indítják majd el. A mű magyar jelentősége, hogy Vörös Győző régész, egyiptológus tárta fel Machareus várát, a helyet, ahol Heródes Antipas udvarában megtörtént „az a bizonyos születésnapi borzalom”, hogy Keresztelő Szent Jánost lefejezték. Ezt a rekonstruált palotai környezetet a világon először mutatják majd meg az opera díszleteként – tette hozzá a főigazgató.

Az évad további bemutatóiról a főigazgató nem árult el részleteket, mondván, hogy egyrészt a tél végéig még köti a titoktartás, másrészt a repertoár attól is függ, hogy mikorra készül el az Operaház felújítása.

Forrás: MTI

Fotó: Magyar Állami Operaház

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria