A Szentháromságról tart előadást Dávid Katalin művészettörténész a Budapesti Városmissziós Napokon

Kultúra – 2017. június 3., szombat | 18:50

Dávid Katalin művészettörténész „A Szentháromság” címmel tart előadást június 8-án, csütörtökön 18 órától a D-18 Könyves Kávézóban (Budapest VI., Dessewffy u. 18.). Közreműködik Csiszér László.


Andrej Rubljov: Szentháromság

A keresztény hit egészében a Szentháromságra irányul. Örök képe és eszménye a szeretetközösségnek, az önmagát ajándékozó létnek, az alázatban gyakorolt hatalomnak, a családnak. Ha be tudnánk hatolni a Háromság titkába, s engednénk, hogy átalakítson, megváltozna az életünk, s megváltozhatna egész társadalmunk is…

Dávid Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész vetített képes előadásában szimbólumok és műalkotások felhasználásával mutatja be az Egyház Szentháromságról szóló ősi tanítását.

A főként fiatal értelmiségieknek szánt estén találkozik a hit és a művészet, a tudomány és a személyes Isten megszólítására irányuló imádság. Az elmélyülést segíti, hogy közreműködik majd a „keresztény trubadúr”, Csiszér László, aki az előadás után imádságos kamarakoncertet is ad.

A belépés díjtalan, a Budapesti Városmissziós Napok keretében megvalósuló estre minden érdeklődőt szeretettel vár az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség.

Bővebb információ: www.uj-jeruzsalem.hu
Az esemény facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/450816808586064/

Forrás: Új Jeruzsálem Katolikus Közöség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria