Dalpályázatot hirdet a Mária Rádió

Kultúra – 2017. április 1., szombat | 14:00

A Mária Rádió régóta törekszik zenetára megújítására, akár új dalokkal, zenékkel is felfrissítenék azt. Ebből a célból dalpályázatot hirdetnek, melynek további célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a feltörekvő új zenekarok, dalszerzők számára is.

A rádióban már hosszú ideje hallhatók magyar költők istenes versei, melyek a visszajelzések alapján igen népszerűek. Ezek tárházát szeretnék bővíteni, így magyar költők megzenésített istenes verseivel lehet pályázni.

Bár manapság az online közösségi oldalak népszerűségének köszönhetően egyre több lehetősége van zenekaroknak arra, hogy megmutassák magukat, egy rádiós megjelenés még mindig nagy segítség lehet egy szárnyait bontogató együttes számára. Éppen ezért minden díjazott előadóval műsor készül, ahol bemutatkozhatnak és megmutathatják a zenéjüket. A legjobban sikerült pályaművek emellett felkerülnek a Mária Rádió kiemelt játszási listájára.

A pályázatok elbírálásának legfőbb szempontjai, hogy a pályaművek hangulatukban Istenhez emeljenek, és legyenek összhangban a vers hangulatával. Továbbá, hogy a művek előadása, hangszerelése minőségi, rádiós játszásra alkalmas legyen.

A nevezéshez regisztrációs űrlap kitöltése szükséges, amely megtalálható a www.mariaradio.hu/dalpalyazat oldalon.

A műveket többtagú zsűri bírálja el. A zsűri tagjai között lesznek Kindelmann Győző író, irodalmi szerkesztő, a Signum együttes vezetője és ifj. Ott Rezső zeneszerző, fagottművész.

A pályázat a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbított határidővel, június 4-én, pünkösdvasárnap éjfélkor zárul. A művek hangfelvételét óriáslevélben kérik elküldeni a dalpalyazat@mariaradio.hu e-mail-címre, lehetőség szerint mp3 formátumban. Kérik, hogy a fájlnév tartalmazza az előadót és a vers címét is. Azokat a műveket, amelyek egyéb módon érkeznek be, nem tudják elbírálni.

A tervek szerint 2017 nyarán gálakoncerttel zárul a pályázat, ahol lehetőség lesz a díjazott dalok élő bemutatására is. Ennek részleteiről a későbbiekben ad tájékoztatást a rádió.

A dalpályázattal kapcsolatos friss hírekről a Mária Rádió honlapján, Facebook-oldalán, illetve a rádió műsoraiban folyamatosan tájékozódhatnak.

Forrás: Mária Rádió

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria