Egy bizánci korból származó medencét állítottak helyre Jeruzsálemben

2018. február 4. vasárnap 14:36

Négyéves régészeti helyreállítási munkálatok után Jeruzsálemben hamarosan megnyitnak a nagyközönség előtt egy 1500 éves medencét, melyet ingyenesen látogathatnak majd az érdeklődők – adta hírül a „Walla” nevű izraeli honlap január 31-én.

A vízmedence egy bizánci korból, a 4–6. századból származó villa mellett található, a szomszédságukban pedig a teraszos földművelés maradványai láthatók. A történelmi emlékek egy nemzeti park látványosságai Jeruzsálem déli részén, Ejn Hanijában.

A földterület tulajdonosa a Jeruzsálemi Örmény Patriarchátus, és a város új nevezetességét a pátriárkával egyetértésben és együttműködve állították helyre az izraeli hatóságok. A terület a Jeruzsálemet körülvevő hegyek egyik forrása, Ejn Hanija után kapta a nevét, melynek vizét különböző szertartásokra több vallás is használja.

A régészek szerint a forrás vidékén már az első izraeli királyság idején létrejött egy település, amely később ismét életre kelt és virágkorát a bizánci korban élte.

Forrás: MTI

Fotó: Archaeology Magazine Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
szentmisevel-emlekezett-alapitojara-comunione-e-liberazione-mozgalom
Szentmisével emlékezett alapítójára Comunione e Liberazione mozgalom

A budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban Erdő Péter bíboros prímás mutatott be emlékmisét február 23-án a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) mozgalom alapítója, Don Luigi Giussani halálának tizenharmadik évfordulóján.

13:33
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek