Egy bizánci korból származó medencét állítottak helyre Jeruzsálemben

2018. február 4. vasárnap, 14:36

Négyéves régészeti helyreállítási munkálatok után Jeruzsálemben hamarosan megnyitnak a nagyközönség előtt egy 1500 éves medencét, melyet ingyenesen látogathatnak majd az érdeklődők – adta hírül a „Walla” nevű izraeli honlap január 31-én.

A vízmedence egy bizánci korból, a 4–6. századból származó villa mellett található, a szomszédságukban pedig a teraszos földművelés maradványai láthatók. A történelmi emlékek egy nemzeti park látványosságai Jeruzsálem déli részén, Ejn Hanijában.

A földterület tulajdonosa a Jeruzsálemi Örmény Patriarchátus, és a város új nevezetességét a pátriárkával egyetértésben és együttműködve állították helyre az izraeli hatóságok. A terület a Jeruzsálemet körülvevő hegyek egyik forrása, Ejn Hanija után kapta a nevét, melynek vizét különböző szertartásokra több vallás is használja.

A régészek szerint a forrás vidékén már az első izraeli királyság idején létrejött egy település, amely később ismét életre kelt és virágkorát a bizánci korban élte.

Forrás: MTI

Fotó: Archaeology Magazine Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda