Egy bizánci korból származó medencét állítottak helyre Jeruzsálemben

2018. február 4. vasárnap 14:36

Négyéves régészeti helyreállítási munkálatok után Jeruzsálemben hamarosan megnyitnak a nagyközönség előtt egy 1500 éves medencét, melyet ingyenesen látogathatnak majd az érdeklődők – adta hírül a „Walla” nevű izraeli honlap január 31-én.

A vízmedence egy bizánci korból, a 4–6. századból származó villa mellett található, a szomszédságukban pedig a teraszos földművelés maradványai láthatók. A történelmi emlékek egy nemzeti park látványosságai Jeruzsálem déli részén, Ejn Hanijában.

A földterület tulajdonosa a Jeruzsálemi Örmény Patriarchátus, és a város új nevezetességét a pátriárkával egyetértésben és együttműködve állították helyre az izraeli hatóságok. A terület a Jeruzsálemet körülvevő hegyek egyik forrása, Ejn Hanija után kapta a nevét, melynek vizét különböző szertartásokra több vallás is használja.

A régészek szerint a forrás vidékén már az első izraeli királyság idején létrejött egy település, amely később ismét életre kelt és virágkorát a bizánci korban élte.

Forrás: MTI

Fotó: Archaeology Magazine Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda