Egy bizánci korból származó medencét állítottak helyre Jeruzsálemben

2018. február 4. vasárnap 14:36

Négyéves régészeti helyreállítási munkálatok után Jeruzsálemben hamarosan megnyitnak a nagyközönség előtt egy 1500 éves medencét, melyet ingyenesen látogathatnak majd az érdeklődők – adta hírül a „Walla” nevű izraeli honlap január 31-én.

A vízmedence egy bizánci korból, a 4–6. századból származó villa mellett található, a szomszédságukban pedig a teraszos földművelés maradványai láthatók. A történelmi emlékek egy nemzeti park látványosságai Jeruzsálem déli részén, Ejn Hanijában.

A földterület tulajdonosa a Jeruzsálemi Örmény Patriarchátus, és a város új nevezetességét a pátriárkával egyetértésben és együttműködve állították helyre az izraeli hatóságok. A terület a Jeruzsálemet körülvevő hegyek egyik forrása, Ejn Hanija után kapta a nevét, melynek vizét különböző szertartásokra több vallás is használja.

A régészek szerint a forrás vidékén már az első izraeli királyság idején létrejött egy település, amely később ismét életre kelt és virágkorát a bizánci korban élte.

Forrás: MTI

Fotó: Archaeology Magazine Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek