Egy bizánci korból származó medencét állítottak helyre Jeruzsálemben

2018. február 4. vasárnap 14:36

Négyéves régészeti helyreállítási munkálatok után Jeruzsálemben hamarosan megnyitnak a nagyközönség előtt egy 1500 éves medencét, melyet ingyenesen látogathatnak majd az érdeklődők – adta hírül a „Walla” nevű izraeli honlap január 31-én.

A vízmedence egy bizánci korból, a 4–6. századból származó villa mellett található, a szomszédságukban pedig a teraszos földművelés maradványai láthatók. A történelmi emlékek egy nemzeti park látványosságai Jeruzsálem déli részén, Ejn Hanijában.

A földterület tulajdonosa a Jeruzsálemi Örmény Patriarchátus, és a város új nevezetességét a pátriárkával egyetértésben és együttműködve állították helyre az izraeli hatóságok. A terület a Jeruzsálemet körülvevő hegyek egyik forrása, Ejn Hanija után kapta a nevét, melynek vizét különböző szertartásokra több vallás is használja.

A régészek szerint a forrás vidékén már az első izraeli királyság idején létrejött egy település, amely később ismét életre kelt és virágkorát a bizánci korban élte.

Forrás: MTI

Fotó: Archaeology Magazine Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
egy-masodik-anyak-napja-magyar-zarandokok-koszontottek-szuzanyat-frauenkirchenben
Egy második anyák napja – Magyar zarándokok köszöntötték a Szűzanyát Frauenkirchenben

Magyar zarándokok töltötték meg a burgenlandi Boldogasszony (Frauenkirchen) barokk bazilikáját Szűz Mária mennybevételének ünnepén. A hagyományos magyar nyelvű szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be idén augusztus 15-én.

12:27
templombucsu-es-diakonusszenteles-miskolcon
Templombúcsú és diakónusszentelés Miskolcon

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, a miskolci püspöki székesegyház búcsúján diakónust szentelt Szocska A. Ábel nyíregyházi püspök.

11:36