Farsang a családdal, családban – az ünneplést segítő füzet jelent meg

Kultúra – 2016. január 30., szombat | 13:17

Megjelent a Magyar Katolikus Családegyesület „Családi ünnepeink” című füzetsorozatának legújabb, a farsang megünneplésével foglalkozó kiadványa.

Számomra a farsang a találkozás, a vidámság ideje, amikor bensőnket olyan gesztusokkal fejezzük ki, amelyeket más alkalmakkor kevésbé használunk. Van a farsangban egyfajta őszinteség is, a harsányságában, az együvé tartozás kifejezésében, a régi „batyus” bálokban a farsang a megosztás helyévé vált. Kívánom, hogy egyházközségeink, családi és baráti köreink farsangi alkalmai a belső örömből táplálkozzanak. Örülnék, ha füzetsorozatunk utolsó darabja segítené a családokat, hogy a közös ünnep öröme mindinkább összekapcsolja a családtagokat, hogy aztán a családban megélt öröm kisugározzon a tágabb környezet felé is” – Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke ezekkel a gondolatokkal köszönti az olvasót a Családi ünnepeink című 13 részes füzetsorozatának, utolsó, farsangi kiadványában.

A füzetsorozatnak már tizenkét száma jelent meg, ezek pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király, mindenszentek és halottak napja, újév, húsvét, házasság és a keresztelő, valamint Szent Miklós püspök ünnepét járják körül. A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni. A farsangi füzet, amely a kiadványsorozat záró darabja, elsősorban a családokat, családegyházakat szeretné segíteni a farsangi időszak örömteli, méltó ünneplésében, amelyet a füzetben található lelki gondolatokkal, a népszokások és néphagyományok felelevenítésével, családdal készített interjúval, versekkel, kreatív ötletekkel szeretnénk inspirálni.

A Harmat Kiadó gondozásában megjelent füzet kapható az Új Ember Kiadó könyvesboltjában (1053 Budapest, Ferenciek tere 3.), valamint megrendelhető a http://www.12kosar.hu/ weboldalon, ahol a sorozat többi, már megjelent darabja is elérhető.

Fotó: ago.net

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria