Hatodszor rendezték meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált

Kultúra – 2016. október 2., vasárnap | 12:02

A székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház és a Vox Mirabilis Kamarakórus szeptember 25-én hatodik alkalommal rendezte meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált, ahol hazai és külföldi kórusok léptek színpadra.

A rendezvény fővédnökei Spányi Antal megyéspüspök és Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes voltak. A Székesfehérvári Egyházmegye évről évre pénzügyileg is támogatja a programot.

A találkozó, amely az Ars Sacra Fesztiválhoz is kapcsolódott, újabb színfolttal bővült idén: a városba érkező kórusok a délelőtti szentmisén és istentiszteleteken énekeltek, ezzel is szebbé téve a liturgiát.

A fellépő kórusok (Alba Regia Vegyeskar, Székesfehérvár; Bányász Kórus, Várpalota; Szent László kórus, Nagyvárad; KVV Kamarakórus, Budapest) jóvoltából a gregoriántól a kortárs zenéig mindenféle muzsikát hallhatott a közönség. Fellépett a tavalyi győztes kórus is, a koncertet pedig a házigazda, a Vox Mirabilis Kamarakórus nyitotta meg.

Idén is rendeztek „kórusműhelyt”-t a fesztivál keretében, amelyet Pad Zoltán, a Magyar Rádió Kórusának karnagya vezetett, aki Bartók Négy tót népdal című kórusművét mutatta be, valamint próbálta el a részvevőkkel, a mintegy 140 énekessel.

Az évről évre emelkedő színvonalú fesztivál Vox Mirabilis Vándordíját a szakemberekből álló zsűri tagjai és a kórusvezetők szavazatai alapján ezúttal a budapesti KVV Kamarakórus nyerte, Magyaróvári Viktor karnagy vezetésével.

Forrás: Zemlényi Katica/Vox Mirabilis Kamarakórus

Fotó: Vox Mirabilis Kamarakórus

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria