Idén is megrendezik az Árvízi Emléknapot Szegeden

Kultúra – 2017. február 28., kedd | 9:51

A Magyar Cserkészszövetség V. kerülete a szeged-belvárosi plébániával együttműködve idén is megrendezi az 1879-es szegedi árvízre és az újjáépítési összefogásra emlékezve az „Árvízi Emléknapot”. A program március 11-én 10 órakor kezdődik a Dóm téren – tájékoztatott Őze Dorina sajtófelelős.

Az Árvízi Emléknap immár tizenhárom éves hagyománnyal rendelkezik. A programot minden év márciusában szervezik meg a szegedi nagy árvíz emlékére a dél-alföldi cserkészek és a szeged-belvárosi plébánia munkatársai.

A március 11-én, szombaton 10 órakor kezdődő esemény változatos programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Dóm téren és környékén: főzőverseny, kézműves-foglalkozások, teaház, kiállítások, hadijáték, lovagkori városi játék, stratégiai játékok, kovácsolás, íjászat, mesemondás, bábelőadás, Teddy Maci Kórház, népzene, tánctanítás, izgalmas éjszakai játék, látványos, interaktív természettudományi kísérletek várják a látogatókat.

Az emléknap hálaadó szentmisével és tábortűzzel zárul.


A rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes, viszont néhány program előzetes regisztrációhoz kötött a létszám miatt.

Bővebb információ az Árvízi Emléknap folyamatosan frissülő honlapján és Facebook-oldalán található. 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria