Ötödik alkalommal rendezik meg a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált

Kultúra – 2019. január 1., kedd | 13:00

Ötödik alkalommal rendezik meg 2019. január 28. és február 3. között a jubileumi Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF), a Cinema City Aréna moziban.

A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója évről évre fesztiváldíjas, egyedi, különleges, Magyarországon először vetített, többségében egyszer látható, későbbi filmforgalmazásra nem kerülő alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák, társadalmi kérdések iránt érdeklődő nézőknek.

A programban többek között Talal Derki Apákról és fiaikról című, a Sundance Filmfesztiválon győztes dokumentumfilmje is látható lesz.

A művészeti élet és a sajtó elismert szereplőiből álló rangos nemzetközi zsűri, valamint nemzetközi diák- és nyugdíjas zsűri dönt a díjakról öt kategóriában: Meztelen remény, Meztelen üzenet, Meztelen igazság, Meztelen szenvedély, Meztelen rövidség.

A filmek vetítése után a találkozhatnak a meghívott alkotókkal is, így az élmények egyszerre személyes és közös átélése, átbeszélése révén a közönség valódi fesztiválközönséggé válik.

A BIDF megrendezését a Magyar Nemzeti Filmalap, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is támogatja.

További információ a fesztivál hivatalos oldalán és Facebook-oldalán olvasható.

Forrás és fotó: Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria