Keresztek, feszületek, pléhkrisztusok Óbudán

Kultúra – 2018. október 28., vasárnap | 17:04

Zumpf András „Keresztek, feszületek, pléhkrisztusok Óbudán” című vándorkiállítása november 8. és 23. között az ófalui Szent József Házban tekinthető meg (Budapest 1038, Templom u. 20.).


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Zumpf András fotográfus 1980 óta él Békásmegyeren; rendszeresen fényképezi Óbuda természeti, kulturális objektumait, az utcai művészet (StreetArt) tárgyait, különös tekintettel a graffitikre. A kerületet felfedező fotótúrái során megörökítette a különböző vallási és polgári kereszteket. Ebből az anyagból született meg az a vándorkiállítás, amely novembertől már az ófalui Szent József Házban lesz látogatható.


A Békásmegyeri Közösségi Házban szeptember 13-án nyitották meg a Keresztek, feszületek, pléhkrisztusok Óbudán című fotókiállítást, melynek alapja a többéves munkával tavaly elkészült és az Óbudai Anzikszban kivonatosan megjelent tanulmány, amely tartalmazza az óbudai espereskerület összes, szám szerint 37 darab, „templomfalain kívüli, kereszt jellegű, vallási és polgári objektumát” – tájékoztat a művész az óbudai önkormányzat weboldalán.


A tárlat nem egyszerű fotókiállítás, mert a képek mellett rajzokat, térképeket, szöveges információkat is találnak a látogatók, mindezt harminc roll-up táblán. Az önkormányzat anyagi támogatásával elkészült vándorkiállítást az elkövetkező időszakban több helyszínen is láthatják majd az érdeklődők: november 8-tól 23-ig az ófalui Szent József Házban (Budapest 1038, Templom u. 20.), munkanapokon 14 és 18 óra között.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala

Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala; Zumpf András

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria