Kiskönyv jelent meg a miséről gyermekeknek

2018. március 5. hétfő 11:32

A misét és a szentségeket bemutató színes, képes kiskönyvet a budapesti zugligeti plébánia vezetője, Bodor György állította össze.

Bizonyára jól emlékezünk gyermekkorunk első misekönyvére, amelyet nagy kíváncsisággal forgattunk. Hála Istennek ilyenek jelentek meg a múltban is, és újak is keletkeznek.

Fontos, hogy az értelem megnyílásával a gyermek rácsodálkozzon a természetfeletti valóságokra is. Ebben segít a miséről és a szentségekről készült színes, képes kiskönyv. A zugligeti Szent Család-templom plébánosa, Bodor György újszerű füzettel lepte meg a kis ministránsokat, kisgyerekeket. Ez a szentmise, a keresztelés, az esketés, valamint néhány alapvető imádság leírása színes, vidám, képregényes stílusban. A kiadvány célja, hogy közelebb hozza a gyerekekhez a szentmise cselekményeit azáltal, hogy otthon ők is „misézhetnek” ebből a könyvből („játsszunk paposdit!”).

Elsősorban már olvasni tudó, általános iskolás korú gyerekeknek ajánlja a füzetet a szerző. Különösen ministránsoknak, de hitoktatók számára is hasznos kiadvány. A különböző rajzokból, fotókból összeállított füzet valóban figyelemfelkeltő, leköti a gyerekek figyelmét. A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülhetnek vele.

Misekönyvem, összeállította: Bodor György, Jel Könyvkiadó, Budapest, 2018, 24 oldal.

Forrás: Pákozdi István, Praeconia főszerkesztője

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

2018. június 23. szombat
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

2018. június 23. szombat