Kiskönyv jelent meg a miséről gyermekeknek

2018. március 5. hétfő 11:32

A misét és a szentségeket bemutató színes, képes kiskönyvet a budapesti zugligeti plébánia vezetője, Bodor György állította össze.

Bizonyára jól emlékezünk gyermekkorunk első misekönyvére, amelyet nagy kíváncsisággal forgattunk. Hála Istennek ilyenek jelentek meg a múltban is, és újak is keletkeznek.

Fontos, hogy az értelem megnyílásával a gyermek rácsodálkozzon a természetfeletti valóságokra is. Ebben segít a miséről és a szentségekről készült színes, képes kiskönyv. A zugligeti Szent Család-templom plébánosa, Bodor György újszerű füzettel lepte meg a kis ministránsokat, kisgyerekeket. Ez a szentmise, a keresztelés, az esketés, valamint néhány alapvető imádság leírása színes, vidám, képregényes stílusban. A kiadvány célja, hogy közelebb hozza a gyerekekhez a szentmise cselekményeit azáltal, hogy otthon ők is „misézhetnek” ebből a könyvből („játsszunk paposdit!”).

Elsősorban már olvasni tudó, általános iskolás korú gyerekeknek ajánlja a füzetet a szerző. Különösen ministránsoknak, de hitoktatók számára is hasznos kiadvány. A különböző rajzokból, fotókból összeállított füzet valóban figyelemfelkeltő, leköti a gyerekek figyelmét. A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülhetnek vele.

Misekönyvem, összeállította: Bodor György, Jel Könyvkiadó, Budapest, 2018, 24 oldal.

Forrás: Pákozdi István/Praeconia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
magyar-egyhazi-delegacio-targyalt-vatikanban-erdo-peter-biboros-osszefoglaloja
Magyar egyházi delegáció tárgyalt a Vatikánban – Erdő Péter bíboros összefoglalója

Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével magyar egyházi küldöttség tárgyalt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról március 15-én, csütörtökön a Vatikánban. A megbeszélés témáit a Vatikáni Rádió számára foglalta össze a főpásztor.

2018. március 16. péntek
a-hazaert-mutatott-be-szentmiset-babel-balazs-ersek-nemzeti-unnepunkon-kalocsan
A hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek nemzeti ünnepünkön Kalocsán

Március 15-én a hazáért mutatott be szentmisét Bábel Balázs érsek a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

2018. március 16. péntek