Kortárs egyházművészeti kiállítására várja alkotók jelentkezését a Párbeszéd Háza

2018. február 26. hétfő 19:24

A Párbeszéd Háza és az Olajág Keresztény Művészeti Társaság mai magyar egyházművészeti alkotásokból kiállítást szervez májusban. A kiállításon való részvételre április 23-ig várják az alkotók jelentkezését.

A szervezők a kiállítással szeretnék előmozdítani az élő, igényes és modern egyházművészetet. Olyan alkotásokat várnak, melyek tükrözik a mai emberek életérzését, és képesek megszólítani a hívőket és keresőket. Nem kizárólag vallásos tárgyú, de kultikus térben vállalható alkotásokat keresnek, melyek láttatják a nem láthatót, felkavaró és békéltető módon mutatják be a sebzettséget, kiáltó és nyitott hiányokra adnak választ.

A pályázóknak jó minőségű, nagy felbontású (300 dpi) fényképeket kell elektronikusan elküldeniük az alkotásokról, rövid leírással, a parbeszedhaza@jezsuita.hu e-mail-címre. Egy alkotó több alkotással is pályázhat. A rövid leírás a küldött mű főbb információit kell hogy tartalmazza, amelyek segítik a digitálisan küldött alkotás befogadását. Az e-mailben a szerző nevét és elérhetőségét is fel kell tüntetni, pár mondatnyi bemutatkozás kíséretében.

Beküldési határidő: 2018. április 23. éjfél

A beküldött alkotások közül egy szakmai testület válogatja ki a kiállítandó alkotásokat: Bábel Balázs kalocsai érsek, az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács elnöke; Csíkszentmihályi Róbert szobrász; Fábry Kornél, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára; Kákonyi Júlia iparművész; Oláh Szilveszter, az Olajág Keresztény Művészeti Társaság vezetője; Prokopp Mária művészettörténész; Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója; Takács Imre művészettörténész, az ELTE tanszékvezetője és Varga Lajos váci segédpüspök, az MKPK Egyházművészeti és Műemléki Bizottságának vezetője.

Az eredményhirdetést április 26-án tartják.

A tárlatot Jelenits István piarista szerzetes nyitja meg május 4-én 19 órakor a Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményt a Bonum TV élőben közvetíti.

Érdeklődni a Párbeszéd Háza titkárságán lehet: titkarsag@parbeszedhaza.hu; illetve hétköznapokon a +36/1/445-1420-as telefonszámon.

A letölthető adatlap megtalálható ITT.

Forrás: Párbeszéd Háza

Fotó: Olajág Keresztény Művészeti Társaság Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-marianosztrai-palos-kolostorrol
Könyv jelent meg a márianosztrai pálos kolostorról

A budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében mutatták be december 17-én a márianosztrai pálos kolostor történetét ismertető, „A fényes kolostor” című kötetet, mely az Ecclesia Szövetkezet gondozásában jelent meg. Az eseményen jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. december 18. kedd
ader-janos-adventi-ebeden-fogadta-magyarorszagi-tortenelmi-egyhazak-vezetoit-92892
Áder János adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit

Áder János köztársasági elnök december 18-án, kedden a hagyományoknak megfelelően adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, prímás mondott asztali áldást.

2018. december 18. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 18.

Adventi kalendárium – 2018. december 18.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 18.

Mai evangélium – 2018. december 18.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,18–24

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle