Kortárs egyházművészeti kiállítására várja alkotók jelentkezését a Párbeszéd Háza

2018. február 26. hétfő 19:24

A Párbeszéd Háza és az Olajág Keresztény Művészeti Társaság mai magyar egyházművészeti alkotásokból kiállítást szervez májusban. A kiállításon való részvételre április 23-ig várják az alkotók jelentkezését.

A szervezők a kiállítással szeretnék előmozdítani az élő, igényes és modern egyházművészetet. Olyan alkotásokat várnak, melyek tükrözik a mai emberek életérzését, és képesek megszólítani a hívőket és keresőket. Nem kizárólag vallásos tárgyú, de kultikus térben vállalható alkotásokat keresnek, melyek láttatják a nem láthatót, felkavaró és békéltető módon mutatják be a sebzettséget, kiáltó és nyitott hiányokra adnak választ.

A pályázóknak jó minőségű, nagy felbontású (300 dpi) fényképeket kell elektronikusan elküldeniük az alkotásokról, rövid leírással, a parbeszedhaza@jezsuita.hu e-mail-címre. Egy alkotó több alkotással is pályázhat. A rövid leírás a küldött mű főbb információit kell hogy tartalmazza, amelyek segítik a digitálisan küldött alkotás befogadását. Az e-mailben a szerző nevét és elérhetőségét is fel kell tüntetni, pár mondatnyi bemutatkozás kíséretében.

Beküldési határidő: 2018. április 23. éjfél

A beküldött alkotások közül egy szakmai testület válogatja ki a kiállítandó alkotásokat: Bábel Balázs kalocsai érsek, az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács elnöke; Csíkszentmihályi Róbert szobrász; Fábry Kornél, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára; Kákonyi Júlia iparművész; Oláh Szilveszter, az Olajág Keresztény Művészeti Társaság vezetője; Prokopp Mária művészettörténész; Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója; Takács Imre művészettörténész, az ELTE tanszékvezetője és Varga Lajos váci segédpüspök, az MKPK Egyházművészeti és Műemléki Bizottságának vezetője.

Az eredményhirdetést április 26-án tartják.

A tárlatot Jelenits István piarista szerzetes nyitja meg május 4-én 19 órakor a Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményt a Bonum TV élőben közvetíti.

Érdeklődni a Párbeszéd Háza titkárságán lehet: titkarsag@parbeszedhaza.hu; illetve hétköznapokon a +36/1/445-1420-as telefonszámon.

A letölthető adatlap megtalálható ITT.

Forrás: Párbeszéd Háza

Fotó: Olajág Keresztény Művészeti Társaság Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
egyhazi-szemelyeket-tuntettek-ki-nemzeti-unnepunk-alkalmabol-89515
Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Budapesten a Pesti Vigadóban augusztus 17-én, pénteken, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.

2018. augusztus 17. péntek
a-vilagban-elo-karmelita-kozosseg-tagjainak-fogadalomtetele-nyiregyhazan
A világban élő kármelita közösség tagjai tettek ígéretet Nyíregyházán

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség (VÉK) öt tagja végleges ígéretet tett a Sarutlan Kármeliták Világi Rendjére, hárman pedig elkezdték a felkészülési időt.

2018. augusztus 17. péntek