Liam Neeson ministránsként még papi hivatásról álmodott

2018. március 10. szombat 16:29

Egy interjúban nemrégiben katolikus környezetben töltött gyermekkoráról mesélt Liam Neeson, a Star Wars (Csillagok háborúja) és számtalan egyéb film sztárja, aki a CNN új, egyháztörténeti témájú dokumentumfilm-sorozata narrátora.

Az Írországban született színész a CNN csatornának adott interjút, melyben elmondta, katolikus családban nőtt fel, az Egyház fontos szerepet töltött be életükben. Gyerekkorában ministrált, és jó pár hónapon át még pap is szeretett volna lenni.

Az interjú apropóját az adta, hogy egyházi témájú dokumentumfilm-sorozatot készít a CNN csatorna. A hatrészes, Pope: The Most Powerful Man in History (A pápa – A történelem legnagyobb hatalmú embere) című sorozat narrátora Liam Neeson, aki örömmel működött közre a sorozatban, s az interjúban kiemelte, a Vatikán szerves része a reneszánsznak, számos remekmű megszületését inspirálta, melyeket napjainkban is csodálattal övezünk.

A CNN sorozata belülről kívánja bemutatni a Vatikánt és a pápáknak a történelemben játszott szerepét, valamint azt, hogyan lett a tizenkét apostolból 1,2 milliárd katolikus hívő. Megkísérlik felvázolni az összefüggéseket a közelmúlt vatikáni hírei és a néha meglepő múltbeli háttér között. Az első rész, A pápák felemelkedése a pápaság intézményének eredetét vizsgálja, és azt, hogyan terjedt el a katolicizmus egész Európában, bár erre korábban nem sok esély látszott.

Liam Neeson más interjúkban nemcsak a katolikus környezetben töltött gyerekkoráról beszélt, hanem azt is megosztotta, ez a hit azért némiképp elhalványult benne később. Ennek ellenére nagyra tartja azokat, akik nála szilárdabbak a hitben – például saját 90 esztendős édesanyját.

Forrás: Aleteia; CNN

Fotó: Pexels; Flickr

Magyar Kurír
(vn)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-marianosztrai-palos-kolostorrol
Könyv jelent meg a márianosztrai pálos kolostorról

A budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében mutatták be december 17-én a márianosztrai pálos kolostor történetét ismertető, „A fényes kolostor” című kötetet, mely az Ecclesia Szövetkezet gondozásában jelent meg. Az eseményen jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. december 18. kedd
ader-janos-adventi-ebeden-fogadta-magyarorszagi-tortenelmi-egyhazak-vezetoit-92892
Áder János adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit

Áder János köztársasági elnök december 18-án, kedden a hagyományoknak megfelelően adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, prímás mondott asztali áldást.

2018. december 18. kedd