Liam Neeson ministránsként még papi hivatásról álmodott

2018. március 10. szombat 16:29

Egy interjúban nemrégiben katolikus környezetben töltött gyermekkoráról mesélt Liam Neeson, a Star Wars (Csillagok háborúja) és számtalan egyéb film sztárja, aki a CNN új, egyháztörténeti témájú dokumentumfilm-sorozata narrátora.

Az Írországban született színész a CNN csatornának adott interjút, melyben elmondta, katolikus családban nőtt fel, az Egyház fontos szerepet töltött be életükben. Gyerekkorában ministrált, és jó pár hónapon át még pap is szeretett volna lenni.

Az interjú apropóját az adta, hogy egyházi témájú dokumentumfilm-sorozatot készít a CNN csatorna. A hatrészes, Pope: The Most Powerful Man in History (A pápa – A történelem legnagyobb hatalmú embere) című sorozat narrátora Liam Neeson, aki örömmel működött közre a sorozatban, s az interjúban kiemelte, a Vatikán szerves része a reneszánsznak, számos remekmű megszületését inspirálta, melyeket napjainkban is csodálattal övezünk.

A CNN sorozata belülről kívánja bemutatni a Vatikánt és a pápáknak a történelemben játszott szerepét, valamint azt, hogyan lett a tizenkét apostolból 1,2 milliárd katolikus hívő. Megkísérlik felvázolni az összefüggéseket a közelmúlt vatikáni hírei és a néha meglepő múltbeli háttér között. Az első rész, A pápák felemelkedése a pápaság intézményének eredetét vizsgálja, és azt, hogyan terjedt el a katolicizmus egész Európában, bár erre korábban nem sok esély látszott.

Liam Neeson más interjúkban nemcsak a katolikus környezetben töltött gyerekkoráról beszélt, hanem azt is megosztotta, ez a hit azért némiképp elhalványult benne később. Ennek ellenére nagyra tartja azokat, akik nála szilárdabbak a hitben – például saját 90 esztendős édesanyját.

Forrás: Aleteia; CNN

Fotó: Pexels; Flickr

Magyar Kurír
(vn)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

2018. március 22. csütörtök