Magyar szentek és boldogok a kaposfüredi templomkertben

Kultúra – 2019. április 7., vasárnap | 15:38

A számos köztéri szobráról és szakrális alkotásáról ismert kaposfüredi alkotó, Kling József szobrászművész készíti el a Magyar szentek és magyar boldogok emlékművét, amelyet a kaposfüredi Szent Őrangyalok-templom kertjében állítanak fel 2019 őszén.

Mi, magyarok büszkék lehetünk arra, hogy közel száz szentünk és boldogunk van, akik közül többeket világszerte is ismernek. Megerősítő számunkra, hogy felnézhetünk rájuk – mondta Tomanek Péter kaposfüredi plébános. – Rájuk emlékezve, közbenjáró segítségüket kérve – támogatásból és felajánlásból – készítjük el a Magyar szentek és magyar boldogok négy méter magas gránitszobrát a templomkertben: előtérben a feltámadt Jézus szobrával és fölötte az Oltáriszentséggel.

Az emlékmű, melynek oldalán valamennyi magyar szent és boldog neve rajta lesz, arra emlékeztet bennünket, hogy egy szent családnak a tagjai vagyunk –tette hozzá a plébános.

Az emlékművet október 6-án avatják fel és áldják meg Kaposfüreden, a Szent Őrangyalok-templom kertjében; egyúttal egy, a magyar szentek és boldogok életútját ismertető kiadványt is megjelentetnek.

A szentek életpéldája mindennapi fogódzó, igazodási pont kell hogy legyen az elbizonytalanodó világban, amelyben nagy szükség van hiteles példaképekre, kapcsolatokra és mindenekelőtt a bűnt, reménytelenséget és halált legyőző Megváltóra – hangsúlyozta Tomanek Péter.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye; Lőrincz Sándor/Somogyi Hírlap

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria