Nem Adom Fel – Magyarország ad otthont az integrált zenekarok nemzetközi fesztiváljának

Kultúra – 2017. szeptember 27., szerda | 19:00

Negyedik alkalommal rendezik meg a MakelLos SansTache Fesztivált, Németország, Svájc és Kína után idén Magyarországon szeptember 28. és október 2. között. A különleges rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon integrált művészeti csapatoknak a találkozásra és megmutatkozásra nemzetközi szinten is.

A program főszervezője a magyarországi Nem Adom Fel Alapítvány. A koncerteknek Törökbálint, Budapest és Budakeszi ad otthont. A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a törökbálinti önkormányzat is támogatja.

A zenei, táncos vagy más művészeti ágakat képviselő csapatok a világ több országából (többek között Németországból, Svájcból, Olaszországból, Dél-Koreából, Ukrajnából) érkeznek Magyarországra. A fesztivál nyitó előadásán fellép a fogyatékossággal élő tagokból álló ötvenfős nemzetközi hírű Esagramma szimfonikus zenekar is.

A rendezvénysorozat keretében szeptember 30-án, szombaton egész nap zenei és sportprogramok lesznek a Szent István-bazilikánál. 18 órakor Böjte Csaba ferences szerzetes mutat be szentmisét a budapesti főtemplomban.

Másnap, október 1-jén, a zene világnapján 13 órától koncertet adnak a Szent István-bazilikában a fesztivál résztvevői. 18 órakor a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban lesz a programsorozat zárókoncertje.

A további programokról a Nem Adom Fel Alapítvány honlapján tájékozódhatnak.

Forrás és fotó: Nem Adom Fel Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria