Magyarországon turnézik júliusban a jordániai Fountain of Love kórus

2018. július 7. szombat 13:02

Ismét magyarországi koncertkörútra érkezik Jordániából a Fountain of Love, vagyis a Szeretet kútja nevű kórus. Az énekesek Szegeden, Budapesten és Balatonfőkajáron lépnek fel.

Szegeden, az alsóvárosi ferences templomban július 9-én lépnek fel 19 órakor, Budapesten a Szent István-bazilikában 11-én 19.30-kor, a balatonfőkajári református templomban pedig 14-én 16 órakor adnak koncertet.

A nyolcvantagú Fountain of Love együttest 2002 karácsonyán alapították, tagjai keresztények és muszlimok, akik együtt énekelnek a Közel-Kelet békéjéért. Céljuk Krisztus dicsőítése és Szűz Mária méltatása a művészet eszközeivel. Repertoárjukban nyugati és keleti stílusú zeneművek egyaránt megtalálhatók. Gyakran lépnek fel templomokban és hangversenytermekben. Jordánián kívül szerepeltek már Szíriában, Líbiában, Palesztinában, Franciaországban, Németországban és Belgiumban. XVI. Benedek és Ferenc pápa szentföldi látogatásai alkalmából is szerepeltek az ünnepi eseményeken. Két éve már jártak hazánkban, akkor a Mátyás-templomban és Tihanyban adtak koncertet.

Az idei magyarországi hangversenyeken klasszikus és modern nyugati, illetve bizánci műveket adnak elő. A jordán kórussal testvérkapcsolatot ápol a ferencesek fenntartásában működő budai Szent Angéla Gimnázium öregdiák kórusa, amely már több hangversenyt adott a Szentföldön és Isztambulban. A mostani útjuk szervezésében is részt vállaltak a magyar ferencesek.

Forrás: Ferences Sajtóközpont

Fotó: Ferences sajtóközpont; Folchoir.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök