Magyarországon turnézik júliusban a jordániai Fountain of Love kórus

2018. július 7. szombat 13:02

Ismét magyarországi koncertkörútra érkezik Jordániából a Fountain of Love, vagyis a Szeretet kútja nevű kórus. Az énekesek Szegeden, Budapesten és Balatonfőkajáron lépnek fel.

Szegeden, az alsóvárosi ferences templomban július 9-én lépnek fel 19 órakor, Budapesten a Szent István-bazilikában 11-én 19.30-kor, a balatonfőkajári református templomban pedig 14-én 16 órakor adnak koncertet.

A nyolcvantagú Fountain of Love együttest 2002 karácsonyán alapították, tagjai keresztények és muszlimok, akik együtt énekelnek a Közel-Kelet békéjéért. Céljuk Krisztus dicsőítése és Szűz Mária méltatása a művészet eszközeivel. Repertoárjukban nyugati és keleti stílusú zeneművek egyaránt megtalálhatók. Gyakran lépnek fel templomokban és hangversenytermekben. Jordánián kívül szerepeltek már Szíriában, Líbiában, Palesztinában, Franciaországban, Németországban és Belgiumban. XVI. Benedek és Ferenc pápa szentföldi látogatásai alkalmából is szerepeltek az ünnepi eseményeken. Két éve már jártak hazánkban, akkor a Mátyás-templomban és Tihanyban adtak koncertet.

Az idei magyarországi hangversenyeken klasszikus és modern nyugati, illetve bizánci műveket adnak elő. A jordán kórussal testvérkapcsolatot ápol a ferencesek fenntartásában működő budai Szent Angéla Gimnázium öregdiák kórusa, amely már több hangversenyt adott a Szentföldön és Isztambulban. A mostani útjuk szervezésében is részt vállaltak a magyar ferencesek.

Forrás: Ferences Sajtóközpont

Fotó: Ferences sajtóközpont; Folchoir.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

2018. július 21. szombat
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 6,30–34)

2018. július 21. szombat