Megjelent a II. vatikáni zsinatot lezáró pápa életszentségét bemutató könyvünk

Kultúra – 2018. október 10., szerda | 19:59

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában megjelent Rino Fisichella „Találkoztam VI. Pállal – A pápa életszentsége a tanúságok tükrében” című kötete.

Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke volt VI. Pál pápa boldoggáavatási eljárásának ponentéje. Az ő feladata volt, hogy az aktákat áttanulmányozza, és bemutassa a Szentek Ügyeinek Kongregációja tagjainak, megkönnyítve döntésüket. Ez a feladat alkalmat adott neki arra, hogy jobban megismerje VI. Pált, vagyis e tanúvallomásokon keresztül találkozhatott vele. Ezek a beszámolók olyan emberektől származtak, akik közeli kapcsolatban álltak VI. Pál pápával. E vallomások egészen hétköznapi pillanatokat idéznek fel, olyanokat, amelyeket gyakran szem elől tévesztünk, ha nagy személyiségekről beszélünk, pedig kötelező erővel határozzák meg az életszentségről alkotott ítéletet. Rino Fisichella érsek Montini pápa életének azzal a személyes részével találkozott így, amely általában nem került a nyilvánosság elé, ám nagy segítséget jelent abban, hogy mélyebbre hatoljunk lelkületének megértésében, s lehetővé teszi, hogy szinte a kezünkkel érintsük hiteles személyiségét.

E kötet lehetőséget kínál arra, hogy közelebb kerüljünk egy olyan pápa életszentségének megértéséhez, aki meghatározó alakja volt a 20. század történelmének. 

Rino Fisichella Találkoztam VI. Pállal – A pápa életszentsége a tanúságok tükrében című kötete megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8.; nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 9–17 óráig; szerdán 10–18 óráig) vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria