Nagy sikere volt a Családok Országos Koncertje debreceni eseményének

Kultúra – 2018. január 15., hétfő | 13:10

Január 14-én a Görögkatolikus Metropólia debreceni székházában került sor a Görögkatolikus Zenei Esték következő alkalmára. A jótékonysági hangversenyt, melynek bevételét a debreceni Kőr Dáma Egyesületnek ajánlotta fel a görögkatolikus egyház, a Családok Országos Koncertje keretében szervezték meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Görögkatolikus Zenei Esték című programsorozat négy koncertből áll, ez volt a második alkalom, hogy a Lautitia Kóruscsalád és vendégzenészeik léptek föl. A mostani hangverseny azonban más volt, mint a többi: részét képezte egy országos rendezvénynek, a Családok Országos Koncertjének, melyet a debreceni Kőr Dáma Egyesület hívott életre.

A keresztény felekezeteket megszólító rendezvény keretében az egész országban egy időpontban adtak koncertet olyan családok, ahol több generáció foglalkozik zenével. Az országos kezdeményezéshez csatlakozott a görögkatolikus egyház is: a január 14-i koncert bevételét a debreceni Kőr Dáma Egyesületnek ajánlották fel, akik rászoruló családokat támogatnak majd ebből a pénzből. A Görögkatolikus Metropólia székházában szervezett hangversenyen jelen volt Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita is.

A házigazda Lautitia Kóruscsaládot a gyermekkar képviselte. A kórus Selmeczi György Millenniumi ódájának refrénjét tanította meg a közönségnek, majd Nemes József karnagy vezényletével közösen előadták ezt a részletet. Ezt követően a Lovasi András, Heidl György és Gábor Andor alkotta Véletlen együttes adott koncertet. Ütőhangszeres kísérettel és két gitárral szólaltatták meg Lovasi András dalait, valamint Lackfi János verseit és Szent Ambrus latin nyelvű himnuszait.

A Görög Zenei Esték következő alkalmán, április 8-án a Karaván Família lesz a Lautitia Kóruscsalád vendége. 

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Szabó Sándor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria