Nyolcadik alkalommal hirdetik meg az Ökumenikus Diákfilmszemlét

Kultúra – 2019. január 26., szombat | 18:56

Várják a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjainak jelentkezését a 8. Ökumenikus Diákfilmszemlére. Az idei pályázatra „Árral szemben” témájú alkotásokkal lehet nevezni.

Az Ökumenikus Diákfilmszemlét a Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium hirdeti meg. A szervezőbizottság így fogalmazta meg az idei filmszemle kiemelt témáját: „Árral szemben – Amikor sikeresen megküzdünk a kihívásokkal”.

Az eddigi szemlékhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film, stb. A pályaművek időtartama nem haladhatja meg a nyolc percet.

A filmek beadási határideje: 2019. május 2.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2019. május 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a szakmai zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A díjak iskolai filmkészítést segítő videofelszerelések lesznek, többek között videokamera, statív, videolámpa.

Egyéb részletek, valamint az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle honlapján találhatók. Innét tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is, továbbá az oldalon filmes oktatóanyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját.

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a főszervezőhöz, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni a wettstein.jozsef@gmail.com e-mail-címen.

Forrás és fotó: Ökudiákfilm.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria