Rajz- és fotópályázat Mátyás királyról gyermekek számára

2018. március 10. szombat 12:04

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan hirdet rajz- és fotópályázatot óvodások, általános iskolások és középiskolások számára.

A főegyházmegyei gyűjtemény Mátyás, az igazságos címmel hirdet rajzpályázatot óvodások (I. korcsoport) és 1–4. osztályos általános iskolás diákok (II. korcsoport) számára. Felső tagozatos (III. korcsoport) és középiskolás (IV. korcsoport) fiatalok a Reneszánsz művészet, egyházművészet és szerzetesrendek Mátyás király korában, valamint a Mátyás király és az Oszmán Birodalom című pályázatokra nyújthatják be alkotásaikat, képző- vagy fotóművészet kategóriában.

A gyűjtemény a Veszprémi Főegyházmegye óvodásai, általános és középiskolás diákjai, valamint a főegyházmegyéhez kötődő gyermekek és diákok számára hirdeti meg pályázatát.

A pályázatra rajzokat, különböző festészeti technikával készült alkotásokat, különböző grafikai eljárással készült rajzokat, valamint batik-, kollázstechnikával készült alkotásokat, illetve fekete-fehér és színes fotókat várnak.

Az elkészült pályamunkákat április 20-ig lehet elküldeni a következő címre: Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, 8200 Veszprém, Vár u. 35. A borítékra, csomagra kérjük, írják rá: Mathias Rex.

A pályázatok eredményhirdetése és a pályázatra érkezett munkák bemutatása
a Gizella-napok programsorozat keretében lesz, május 12-én, szombaton 16 órakor a veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény Tejfalussy kanonoki épületében (Veszprém, Vár u. 35.).

Forrás:  Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Veszprémi Főegyházmegye; Lambert Attila

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
a-magyarorszagi-noi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve-valasztottak-lobmayer-m-juditot
A magyarországi női szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Lobmayer M. Juditot

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén.

2018. március 19. hétfő
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

2018. március 19. hétfő