Rajz- és fotópályázat Mátyás királyról gyermekek számára

2018. március 10. szombat 12:04

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan hirdet rajz- és fotópályázatot óvodások, általános iskolások és középiskolások számára.

A főegyházmegyei gyűjtemény Mátyás, az igazságos címmel hirdet rajzpályázatot óvodások (I. korcsoport) és 1–4. osztályos általános iskolás diákok (II. korcsoport) számára. Felső tagozatos (III. korcsoport) és középiskolás (IV. korcsoport) fiatalok a Reneszánsz művészet, egyházművészet és szerzetesrendek Mátyás király korában, valamint a Mátyás király és az Oszmán Birodalom című pályázatokra nyújthatják be alkotásaikat, képző- vagy fotóművészet kategóriában.

A gyűjtemény a Veszprémi Főegyházmegye óvodásai, általános és középiskolás diákjai, valamint a főegyházmegyéhez kötődő gyermekek és diákok számára hirdeti meg pályázatát.

A pályázatra rajzokat, különböző festészeti technikával készült alkotásokat, különböző grafikai eljárással készült rajzokat, valamint batik-, kollázstechnikával készült alkotásokat, illetve fekete-fehér és színes fotókat várnak.

Az elkészült pályamunkákat április 20-ig lehet elküldeni a következő címre: Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, 8200 Veszprém, Vár u. 35. A borítékra, csomagra kérjük, írják rá: Mathias Rex.

A pályázatok eredményhirdetése és a pályázatra érkezett munkák bemutatása
a Gizella-napok programsorozat keretében lesz, május 12-én, szombaton 16 órakor a veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény Tejfalussy kanonoki épületében (Veszprém, Vár u. 35.).

Forrás:  Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Veszprémi Főegyházmegye; Lambert Attila

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd