Rajz- és fotópályázat Mátyás királyról gyermekek számára

2018. március 10. szombat 12:04

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan hirdet rajz- és fotópályázatot óvodások, általános iskolások és középiskolások számára.

A főegyházmegyei gyűjtemény Mátyás, az igazságos címmel hirdet rajzpályázatot óvodások (I. korcsoport) és 1–4. osztályos általános iskolás diákok (II. korcsoport) számára. Felső tagozatos (III. korcsoport) és középiskolás (IV. korcsoport) fiatalok a Reneszánsz művészet, egyházművészet és szerzetesrendek Mátyás király korában, valamint a Mátyás király és az Oszmán Birodalom című pályázatokra nyújthatják be alkotásaikat, képző- vagy fotóművészet kategóriában.

A gyűjtemény a Veszprémi Főegyházmegye óvodásai, általános és középiskolás diákjai, valamint a főegyházmegyéhez kötődő gyermekek és diákok számára hirdeti meg pályázatát.

A pályázatra rajzokat, különböző festészeti technikával készült alkotásokat, különböző grafikai eljárással készült rajzokat, valamint batik-, kollázstechnikával készült alkotásokat, illetve fekete-fehér és színes fotókat várnak.

Az elkészült pályamunkákat április 20-ig lehet elküldeni a következő címre: Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, 8200 Veszprém, Vár u. 35. A borítékra, csomagra kérjük, írják rá: Mathias Rex.

A pályázatok eredményhirdetése és a pályázatra érkezett munkák bemutatása
a Gizella-napok programsorozat keretében lesz, május 12-én, szombaton 16 órakor a veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény Tejfalussy kanonoki épületében (Veszprém, Vár u. 35.).

Forrás:  Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Veszprémi Főegyházmegye; Lambert Attila

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
alakitsd-eletedet-az-ur-keresztjenek-titka-szerint-pap-es-diakonusszenteles-kaposvaron
Alakítsd életedet az Úr keresztjének titka szerint! – Pap- és diakónusszentelés Kaposváron

Varga László megyéspüspök kézfeltétele és az Egyház imája által áldozópappá szentelte Fodor Béla és Kisiván Csaba diakónusokat, illetve diakónussá szentelte Tölgyesi Dávid és Vida Zoltán kispapokat a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban június 23-án.

18:33
ferenc-papa-meg-kell-tanulnunk-bizni-istenben-es-elcsendesedni-miszteriuma-elott
Ferenc pápa: Meg kell tanulnunk bízni Istenben és elcsendesedni misztériuma előtt!

Június 24-én a Szentatya Keresztelő János születésének csodás körülményeiről, és annak üzenetéről elmélkedett a közös déli Mária-imádság alkalmából. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

17:41