Szegeden is bemutatták a „Szerzetesnek álltam” című dokumentumfilmet

2019. május 10., péntek | 12:00

Május 8-án tartották a Shoeshine.hu csapata által készített „Szerzetesnek álltam” című dokumentumfilm első vidéki vetítését, Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán. A bemutatót közönségtalálkozó követte.

A nagy népszerűségnek örvendő filmet főként a szegedi és a környékbeli fiatalok tekintették meg, de számos távolabbi településről is érkeztek érdeklődők erre az alkalomra.

A Shoeshine.hu csapata által forgatott filmhez hasonlót Európában eddig csak Angliában készítettek. Tehát egy olyan projektről van szó, amelyről előzetes tapasztalata sem a stábnak, sem pedig a befogadó közösségnek nem volt. A két igen különböző világ találkoztatása alapvetően egy bátor, de nem mindig zökkenőmentes vállalkozás volt.

A formabontó filmet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodájának szervezésében hozták el Szegedre. „Ma kontrasztokkal és feszültségekkel teli időket élünk, amikor értékrendek, morális szempontok, világnézetek ütköznek egymással. A film arra vállalkozik, hogy bemutassa, az áthidalhatatlannak vélt távolságok nem legyőzhetetlenek. Az Egyház missziós tevékenységének találkoznia kell a periféria valóságával. Ötven perc, öt nap, két fiatal és egy életre szóló élmény, amelyről mi biztosan nem fogunk életünk végig beszélni, viszont a főszereplők egész életükben emlékezni fognak rá!” – mondta bevezetőjében Serfőző Levente, a Szeged-Csanádi Egyházmegye ifjúsági referense.

A közönségtalálkozón Vargáné Bögi Veronika Major Péter gyártásvezetővel beszélgetett a film előkészületeiről, szervezéséről és a szereplők kiválasztásáról.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kiss Gergely

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle