Szent Efrém Napokat rendeznek január utolsó hétvégéjén

Kultúra – 2017. január 15., vasárnap | 15:00

A Görögkatolikus Meropólia idén is szeretettel várja és hívja az egyházi zene iránt érdeklődő közönséget január 27-e és 29-e között a Szent Efrém Napok programsorozatra Debrecenbe és Nyíregyházára.

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola immár negyedik alkalommal ad otthont az egyházzenei programnak, amelynek témája: Liturgikus ének és a népdal – kapcsolat és egymásrautaltság. A programot rendhagyó énekóra a Szent Efrém Férfikarral és Szokolay Dongó Balázzsal, közös éneklés Béres József új gyűjteményéből, és táncház is színesíti.

A rendezvény különlegessége, hogy január 28-án, szombaton a Szent Efrém Napok keretében rendezik meg Nyíregyházán a Görögkatolikus Kórustalálkozót, melyen közös éneklésre várják a Görögkatolikus Metropólia énekkarait.

A rendezvény hagyományosan a három szent főpap, Nagy Szent Bazil, Nazianzi Szent Gergely és Aranyszájú Szent János bizánci ünnepéhez kötődik, így az előadások és hangversenyek mellett a liturgikus szertartásokra is nagy szeretettel várják az érdeklődőket.

A belépés a rendezvényekre ingyenes.

Forrás: Görögkatolikus Metropólia

Fotó: Wikipédia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria