„A bölcsesség nem hagyja el az igazat” – Katonai zarándoklatot rendeztek Somogyvárra

Június 27-én, Szent László napján katonai zarándoklatot rendeztek a somogyvári nemzeti emlékhelyen. A mise főcelebránsa Bíró László tábori püspök volt, a prédikációt Varga László kaposvári püspök mondta.

2017. június 28. szerda

Megáldották a felújított agyagosszergényi templomot a Szent László-búcsún

Június 25-én, vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergénybe látogatott Veres András győri megyéspüspök, ahol a szentmise keretében megáldotta a felújított Szent László-templomot – tájékoztatott Némethné Ács Anita.

2017. június 27. kedd

Krisztusért, hazáért – Szent Lászlót ünnepelték Győrben

Győrben, a Dunakapu téren búcsús zarándokok sokasága jelenlétében ünnepelték Szent Lászlót liturgikus emléknapján, június 27-én. A szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be. A Szent László-hermával haladó körmenet a Dunakapu tértől a Káptalandombig átfogta az egész... »

2017. június 27. kedd

Emléktáblát avattak Szent László tiszteletére a kolozsvári Szent Kamill Szociális Otthon kertjében

A Magyar Mozgáskorlátozottak Társulata által működtetett kolozsvári Szent Kamill Szociális Otthon kertjében június 25-én, vasárnap felavatták a Miholcsa József által készített, Szent Lászlót és Kossuth Lajost ábrázoló domborműveket, valamint Hunor és Magor mellszobrait.

2017. június 27. kedd

Szent László, a bátai bencés apátság alapítója

Szent László király egyházszervező tevékenységének nyomai a Pécsi Egyházmegyében is fellelhetők. Ő jelölte ki az egyházmegye kalocsai érsekség mellett húzódó határait, jelentős birtokadományairól is tanúskodnak történelmi források, valamint ő alapította a bátai bencés... »

2017. június 27. kedd

Szent László király

Szent királyunkra, Lászlóra emlékezünk liturgikus ünnepén, június 27-én.

2017. június 27. kedd

Csajkovszkij versenyművét játszotta Bogányi Gergely a Szent László-napokon

Június 26-án a Szent László-napok ünnepi koncertjének szólistája volt Bogányi Gergely. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjére megtelt a győri Dunakapu téren felállított nézőtér.

2017. június 27. kedd

Ami a herma mélyén van – A lovagkirályról tartottak konferenciát a Szent László-napokon Győrben

2011-ben négy napra felnyitották a Szent László koponyaereklyéjét tartalmazó hermát, ami átfogó tudományos kutatásnak lett a kiindulópontja. Többek között e vizsgálat eredményeit mutatta be az a konferencia, amelyet június 26-án rendeztek a győri Richter János Hangverseny- és... »

2017. június 27. kedd

Ünnepi szentmise és körmenet lesz holnap a Szent László-napok csúcspontja

Ünnepi szentmisét és hagyományos körmenetet tartanak a Szent László-hermával Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével június 27-én Győrben.

2017. június 26. hétfő

László királyt népünk áldja: Előesti vesperást imádkoztak a győri Dunakapu téren

Veres András győri megyéspüspök vezetésével imádkoztak előesti vesperást a Dunakapu téren felállított szabadtéri színpadon Győrben június 26-án, a Szent László-napok keretében.

2017. június 26. hétfő

Zenés történeti iskoladrámát mutattak be Győrben a két király, László és Salamon küzdelméről

Történeti iskoladrámát adott elő június 26-án Győrben, a Szent László-napok keretében a piliscsabai Boldog Özséb Színtársulat. Illei János 18. századi jezsuita drámaíró László és Salamon konfliktusát bemutató darabját dolgozták fel.

2017. június 26. hétfő

„Family-mainstreaming” – Konferenciát tartottak a családról a KATTÁRS keretében Győrben

A katolikus társadalmi tanítás elméleti és gyakorlati megismertetését célzó KATTÁRS ötödik rendezvénye konferencia keretében hívott párbeszédre a családról június 25-én Győrben. A szomszédos országok családszervezeteinek képviselői a család, házasság társadalmi kérdéseit... »

2017. június 26. hétfő

Veres András Mosonmagyaróváron: Szent László előbb volt szent életű, mint király

Június 25-én Mosonmagyaróváron Veres András győri megyéspüspök a Szent László-emlékévhez kapcsolódóan ünnepi szentmisét mutatott be a Szent Gotthárd-templomban, amely mellett elkészült az egykori Szent László-kápolna alapjait jelző emléktábla.

2017. június 25. vasárnap

Nyitott kapukkal – A család értéke áll az idei KATTÁRS középpontjában

Szentmisével és hivatalos megnyitóval vette kezdetét a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) Győrben június 25-én. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate bizottsága által ötödször megrendezett esemény idei mottója: „A család szeretete az Egyház... »

2017. június 25. vasárnap

Erdő Péter a szabolcsi nemzeti zsinat helyszínén: A legfontosabb az isten- és emberszeretet törvénye

Több ezer zarándok vett részt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Szent László-évben rendezett központi ünnepségén Szabolcs községben, az I. László király által 1092-ben összehívott nemzeti zsinat helyszínén június 24-én. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter... »

2017. június 24. szombat

Nyíregyházára érkezett Szent László koponyacsont-ereklyéje

Történelmi esemény részesei lehettek a nyíregyháziak június 23-án, amikor városukban köszönthették hazánk egyik legfontosabb kincsét, Szent László király Győrben őrzött koponyacsont-ereklyéjét, melyet Veres András püspök és Bognár István, a győri székesegyház plébánosa, az... »

2017. június 24. szombat

Szekszárdi diákok középkori napja a vakáció előtt

A kerettörténet módszerével tanultak a Szent László-emlékév kapcsán a lovagkirályról a szekszárdi Szent József Iskolaközpont tanulói a tanév utolsó napján.

2017. június 23. péntek

A Győri Egyházmegyei Karitásznál is készülnek Szent László jubileumára

A Győri Egyházmegyei Karitásznál is készülnek a június 25. és 27. között megrendezendő Szent László-napokra: a segélyszervezet külön sátorral képviselteti magát a háromnapos rendezvényen.

2017. június 23. péntek

Utat mutatni, erőt adni – Székely János püspök a KATTÁRS-ról

Idén Győr ad otthont a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) programjainak június 25. és 27. között. A rendezvény üzenetéről Székely János kinevezett szombathelyi megyéspüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnökét kérdeztük.

2017. június 21. szerda

Szent László-freskókból nyílt kiállítás Nagyváradon

Szent László-freskók a Kárpát-medencében címmel Móser Zoltán fotóművész felvételeiből nyílt kiállítás június 19-én a nagyváradi vártemplomban, a június 19. és 25. között zajló Szent László Napok keretében.

2017. június 21. szerda

tovább »