Új lemezen szólal meg a győri székesegyház orgonája

Kultúra – 2018. december 3., hétfő | 15:03

Új CD jelent meg a Győri Hittudományi Főiskola (GYHF) Egyházzenei Tanszékének kiadásában „Orgonajáték a győri székesegyházból” címmel. A lemez eladásából befolyt összeggel a hangszer felújítását támogatják.

A felvétel a közelmúltban készült a győri Nagyboldogasszony-székesegyház négymanuálos orgonáján Maróti Gábor zeneszerző, egyházmegyei zeneigazgató közreműködésével, a GYHF Egyházzenei Tanszékének kiadásában. A CD-t a székesegyházban, valamint a Szent László Látogatóközpont árusítóhelyein lehet megvásárolni, a befolyt összegből az orgona felújítását támogatják.

A felvételen angol, francia és német barokk és romantikus művek, valamint az előadó három alkotása hallható. A lemezt bemutató kisfilmben részletek hangoznak el a hatvanperces anyagból. A hangfelvételt és a kisfilmet Benedek András készítette.

Már elérhető az a videó is, melyben Maróti Gábor zeneszerző, egyházmegyei zeneigazgató adventi népénekekhez írt intonációi hallhatók a szerző előadásában. A kották az alábbi linken tölthetők le.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Ács Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria