Újabb díjakat nyert „A hit kiárusítása” című magyar dokumentumfilm

Kultúra – 2018. augusztus 30., csütörtök | 17:40

Augusztus 26-án tartották a Virginia állambeli Newport Newsban a keresztény filmfesztivált, melyen Somogyi Viktória és Jeff MacIntyre alkotása, „A hit kiárusítása” című magyar dokumentumfilm három kategóriában is díjat nyert.

A legjobb dokumentumfilmnek, a legjobb producernek és a legjobb oktatófilmnek járó díjat is elnyerte az angol nyelven, magyar állami támogatással (MTVA Mecenatúra és NKA) készült dokumentumfilm.

Az alkotásáról írt méltatásban kiemelték: „Ez a film egy szívszorító küzdelemről szól, amely a Katolikus Egyházban zajlik a plébániák bezárása miatt. Azt mutatja be, hogy ez miként hat az Egyház által szolgált közösségekre. Szól továbbá a püspökökről, akiknek kemény döntéseket kell hozniuk a szigorú tények alapján, mint például a miselátogatottság és a pénzügyek. Gratulálunk mindazoknak, akik a filmben szerepeltek és akik segítették a film megszületését. Informatív és jól elkészített alkotás! Isten áldjon benneteket!”

A dokumentumfilm már számos elismerést nyert, többek között a kanadai Thamesville-ben megrendezett Keresztény Élet nemzetközi filmfesztivál „kiváló alkotás” díját.

Somogyi Viktóriával a film hátteréről beszélgettünk januárban; interjúnkat ITT olvashatják.

További információkat az alkotásról a film honlapján és Facebook-oldalán találnak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Foreclosingonfaith.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria