Újabb nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat a Megszállottak

2019. február 5., kedd | 13:44

Pozsgai Zsolt „Megszállottak” című filmje a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztiválja (L'Age d'Or International Arthouse Film Festival, LIAFF) januári fordulóján a kritikusok díját nyerte el játékfilm kategóriában.

A Megszállottak a hitújító Kálvin János és a később szentté avatott jezsuita Loyolai Ignác találkozásáról szól. Pozsgai Zsolt filmje 2018-ban készült, a reformáció emlékéve alkalmából, a Reformáció Emlékbizottság és a közmédia támogatásával. Szereplői: Szabó Máté (Kálvin János szerepében), Lux Ádám (Loyolai Szent Ignác), Nagy Nati, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Janik László, Quintus Konrád és Orosz Csenge; a film operatőre Kovács Claudia volt.

Az alkotás több nemzetközi filmfesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben, Kalkuttában és Argentínában. A Megszállottak a venezuelai FICOCC (Öt Kontinens Nemzetközi Filmfesztivál) döntőjébe is bejutott; a filmmustrára öt kontinensről több mint százötven versenyművel neveztek az alkotók. A Megszállottak a legjobb európai filmként került a díjra esélyes öt alkotás közé.

Pozsgai Zsolt filmje a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztiválja (L'Age d'Or International Arthouse Film Festival, LIAFF) januári fordulóján a kritikusok díját nyerte el játékfilm kategóriában. A független filmgyártást támogató nyugat-bengáliai megmérettetésre filmes szakemberek havonta jelölnek több kategóriába húsz-húsz filmet, amelyek közül minden mezőnyben egy-egy mű nyeri el a kategória díját; emellett az egyes kategóriákban egy különdíjat, a kritikusok díját és egy közönségdíjat is kiosztanak. Az egyes hónapok kategóriadíjasai közül kerül ki később az év legjobb alkotása minden kategóriában.

Forrás: MTI

Fotó: Színház.org

Videó: Youtube.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle