Ábrahám Béla marad a szalézi tartományfőnök

2017. december 22. péntek 19:10

Ángel Fernández Artime rendfőnök a rend egyetemes tanácsával egyetértve úgy határozott, hogy megerősíti Ábrahám Bélát a Szent István Magyar Szalézi Tartomány tartományfőnöki posztján.

Ábrahám Béla Budapesten született 1968. március 20-án. Miután befejezte filozófiai és teológiai tanulmányait az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye esztergomi szemináriumában, 1991. június 15-én pappá szentelték. Még ugyanebben az évben, amint a kommunista rezsim összeomlását követően a szerzetesek újra visszatérhettek közösségeikbe, belépett a szalézi noviciátusba Szombathelyen. Első szerzetesi fogadalmát 1992. augusztus 8-án, örökfogadalmát 1998. június 28-án tette le.

Néhány évig a budapesti szalézi plébániákon dolgozott. 1999 és 2005 között Budapest-Óbudán volt igazgató, novíciusmester és ekonómus; majd a péliföldszentkereszti rendház és lelkigyakorlatos központ igazgatójaként szolgált.

Különböző tisztségeket töltött be tartományi szinten: volt szalézi ifjúságpasztorációs felelős, tartományi ekonómus, a szalézi munkatársak delegátusa, a szalézi iskolák felelőse, valamint tartományfőnöki vikárius.

Tartományfőnöki szolgálatát 2012. április 22-én kezdte meg Kazincbarcikán.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: szerzetesek
Vezető híreink - olvasta már?
puspoki-aldasban-reszesultek-az-edesapak-szekesfehervaron
Püspöki áldásban részesültek az édesapák Székesfehérváron

Ünnepi szentmise keretében áldották meg az édesapákat a székesfehérvári Kármelhegyi Boldogasszony-templomban Szent József ünnepén, március 19-én.

13:45
dobszay-benedeket-valasztottak-magyarorszagi-ferfi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve
Dobszay Benedeket választották a magyarországi férfi szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé

A Férfi Szerzetes-elöljárók Konferenciájának (FSzK) rendes tagjai 2018. március 20-án új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Érden, az FSzK kétnapos ülésének első délutánján.

2018. március 20. kedd