Adományt gyűjtenek a sátoraljaújhelyi piarista tanoda számára

2018. május 29. kedd 18:45

A budapesti Piarista Gimnázium a Piarista Alapítvány bevonásával adománygyűjtő akciót indított májusban. A gyűjtés célja a sátoraljaújhelyi Piarista Tanoda számára három-négy, kifejezetten az általános iskolás korosztály részére kialakított fűrészgép megvásárlása.

Az előző tanévben tanszerekkel (ceruzával, füzettel, radírral, zsírkrétával, gyurmával), idén ősszel karácsonyi csomagok összeállításával próbálta a budapesti gimnázium segíteni a sátoraljaújhelyi tanoda diákjait.

Ezúttal négy gép vásárlását tervezik, egy készlet ára 295 euró. Amennyiben a szükséges összegnél több adomány folyna be, akkor a fennmaradó összeggel a tanoda nyári túráit támogatják majd.

„Célunk a gépek beszerzésével az, hogy diákjaink alkotás közben fejleszthessék kézügyességüket, felismerjék tehetségüket, és az alkotás folyamatában örömet találjanak. A Piarista Közösségi Házat (volt Densz-ház) szeptemberben vehetjük birtokba, itt kap otthont a tanoda, ahol a gépeket is használni fogjuk szakkörszerűen és szabadidős foglalkozásokon projektszerűen egyaránt. Emellett hosszú távú célunk egy állandó barkácsműhely létrehozása a már tervezés alatt álló piarista szabadidős központban” – mondta el Szabó László piarista szerzetes, a Tanoda-projekt vezetője.

Az elmúlt három hétben 191 ezer forint érkezett be átutalások, a budapesti gimnáziumban kihelyezett gyűjtőládák és az akcióhoz kapcsolódó igazgatói felhívás révén.

Az adományozásról további információkat ITT találnak.

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya

Fotó: UnimatedEducation.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök