Adományt gyűjtenek a sátoraljaújhelyi piarista tanoda számára

2018. május 29. kedd, 18:45

A budapesti Piarista Gimnázium a Piarista Alapítvány bevonásával adománygyűjtő akciót indított májusban. A gyűjtés célja a sátoraljaújhelyi Piarista Tanoda számára három-négy, kifejezetten az általános iskolás korosztály részére kialakított fűrészgép megvásárlása.

Az előző tanévben tanszerekkel (ceruzával, füzettel, radírral, zsírkrétával, gyurmával), idén ősszel karácsonyi csomagok összeállításával próbálta a budapesti gimnázium segíteni a sátoraljaújhelyi tanoda diákjait.

Ezúttal négy gép vásárlását tervezik, egy készlet ára 295 euró. Amennyiben a szükséges összegnél több adomány folyna be, akkor a fennmaradó összeggel a tanoda nyári túráit támogatják majd.

„Célunk a gépek beszerzésével az, hogy diákjaink alkotás közben fejleszthessék kézügyességüket, felismerjék tehetségüket, és az alkotás folyamatában örömet találjanak. A Piarista Közösségi Házat (volt Densz-ház) szeptemberben vehetjük birtokba, itt kap otthont a tanoda, ahol a gépeket is használni fogjuk szakkörszerűen és szabadidős foglalkozásokon projektszerűen egyaránt. Emellett hosszú távú célunk egy állandó barkácsműhely létrehozása a már tervezés alatt álló piarista szabadidős központban” – mondta el Szabó László piarista szerzetes, a Tanoda-projekt vezetője.

Az elmúlt három hétben 191 ezer forint érkezett be átutalások, a budapesti gimnáziumban kihelyezett gyűjtőládák és az akcióhoz kapcsolódó igazgatói felhívás révén.

Az adományozásról további információkat ITT találnak.

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya

Fotó: UnimatedEducation.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat