Bemutatták Rómában a 2018. évi strennát a Don Bosco Nővéreknek

2017. december 29. péntek, 17:38

A nővérek római rendfőnökségén ünnepség keretében mutatta be december 28-án a szalézi rendfőnök, Ángel Fernández Artime a jövő évi strennát, melynek címe: „Gyakoroljuk a meghallgatás és az elkísérés művészetét”; János evangéliumának erre a mondatára utalva: „Uram, add nekem azt a vizet” (Jn 4,15).

Az esemény a strenna (karácsonyi, illetve újévi ajándék, ajándékkönyv – a szerk.) mondanivalóját összefoglaló videó bemutatásával kezdődött. Ezt követően a rendfőnök Don Bosco utódjaként szólt a Segítő Szűz Mária Leányaihoz, köszönetet mondott Yvonne Reungoat generális anyának és a Szalézi Család képviselőinek a jelenlétükért. A rendezvényen részt vett Filiberto González, a szalézi rend tömegtájékoztatással megbízott egyetemes tanácsosa is, csapatával együtt.

Számunkra, szaléziak számára a legfontosabb feladat, szükséges és nélkülözhetetlen a munkánkhoz, a fiúk és lányok meghallgatása és elkísérése – kezdte a rendfőnök, majd feltette a kérdéseket: Mire várunk? Miért nem döntünk úgy, hogy elérhetővé tesszük magunkat és elkísérjük a fiataljainkat? Miért nem dolgozunk azon, ami fontos a fiatalok életében? Mi akadályozza ezt a feladatot, amely alapvető a pedagógusaink számára? Miért foglaljuk el magunkat, vagy töltjük az időt más dolgokkal, ha ez az igazi oktatási és evangelizáló prioritás számunkra?

A prezentáció után Reungoat anya megköszönte a rendfőnöknek a strenna ajándékát, felkérve a nővéreket, hogy éljék és teljesítsék Don Bosco és Maria Mazzarello karizmájának ezen alapvető programját. A strenna vezeti majd 2018-ban az oktatási és evangelizációs folyamatot.

Az ünnepségen jelen volt a Szalézi Család sok tagja – a Don Bosco Szaléziak, szalézi munkatársak, az ADMA (Segítő Szűz Mária Egyesület) tagjai, Don Bosco volt növendékei, Jézus Szentséges Szívének Szalézi Oblátái, Jézus és Mária Szentséges Szívének Leányai, a volontáriák, valamint a Don Bosco Nővérek –, akik megtöltötték a rendfőnökség nagytermét.

Ángel Fernández Artime hangsúlyozta, hogy az elkísérés egy alapvető foglalkozás, célja a párbeszéd és az, hogy elősegítse az egyén és az Úr közötti kapcsolatot. „Ha a mi elkísérésünk nem vezet Jézus Krisztushoz, akkor nem is kísérjük gyermekeinket.”

Forrás és fotó: Szaléziak.HU

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda