Bemutatták Rómában a 2018. évi strennát a Don Bosco Nővéreknek

2017. december 29. péntek 17:38

A nővérek római rendfőnökségén ünnepség keretében mutatta be december 28-án a szalézi rendfőnök, Ángel Fernández Artime a jövő évi strennát, melynek címe: „Gyakoroljuk a meghallgatás és az elkísérés művészetét”; János evangéliumának erre a mondatára utalva: „Uram, add nekem azt a vizet” (Jn 4,15).

Az esemény a strenna (karácsonyi, illetve újévi ajándék, ajándékkönyv – a szerk.) mondanivalóját összefoglaló videó bemutatásával kezdődött. Ezt követően a rendfőnök Don Bosco utódjaként szólt a Segítő Szűz Mária Leányaihoz, köszönetet mondott Yvonne Reungoat generális anyának és a Szalézi Család képviselőinek a jelenlétükért. A rendezvényen részt vett Filiberto González, a szalézi rend tömegtájékoztatással megbízott egyetemes tanácsosa is, csapatával együtt.

Számunkra, szaléziak számára a legfontosabb feladat, szükséges és nélkülözhetetlen a munkánkhoz, a fiúk és lányok meghallgatása és elkísérése – kezdte a rendfőnök, majd feltette a kérdéseket: Mire várunk? Miért nem döntünk úgy, hogy elérhetővé tesszük magunkat és elkísérjük a fiataljainkat? Miért nem dolgozunk azon, ami fontos a fiatalok életében? Mi akadályozza ezt a feladatot, amely alapvető a pedagógusaink számára? Miért foglaljuk el magunkat, vagy töltjük az időt más dolgokkal, ha ez az igazi oktatási és evangelizáló prioritás számunkra?

A prezentáció után Reungoat anya megköszönte a rendfőnöknek a strenna ajándékát, felkérve a nővéreket, hogy éljék és teljesítsék Don Bosco és Maria Mazzarello karizmájának ezen alapvető programját. A strenna vezeti majd 2018-ban az oktatási és evangelizációs folyamatot.

Az ünnepségen jelen volt a Szalézi Család sok tagja – a Don Bosco Szaléziak, szalézi munkatársak, az ADMA (Segítő Szűz Mária Egyesület) tagjai, Don Bosco volt növendékei, Jézus Szentséges Szívének Szalézi Oblátái, Jézus és Mária Szentséges Szívének Leányai, a volontáriák, valamint a Don Bosco Nővérek –, akik megtöltötték a rendfőnökség nagytermét.

Ángel Fernández Artime hangsúlyozta, hogy az elkísérés egy alapvető foglalkozás, célja a párbeszéd és az, hogy elősegítse az egyén és az Úr közötti kapcsolatot. „Ha a mi elkísérésünk nem vezet Jézus Krisztushoz, akkor nem is kísérjük gyermekeinket.”

Forrás és fotó: Szaléziak.HU

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-beke-hidjai-bolognaban-tartjak-vallasok-kozotti-nemzetkozi-talalkozot
A béke hídjai – Bolognában tartják a vallások közötti nemzetközi találkozót

Idén október 14. és 16. között 32. alkalommal szervezi meg a Sant’Egidio közösség azt a nemzetközi béketalálkozót, amelyen – a II. János Pál pápa által Assisiben 1986-ban megrendezett találkozó nyomán – a világ vallási vezetői párbeszédet folytatnak és hitet tesznek a béke mellett.

2018. október 15. hétfő
huseges-imadsaguk-tartja-meg-vilagot-nagyszulok-zarandoklata-az-alsoszentivani-kegyhelyre
Hűséges imádságuk tartja meg világot – Nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni kegyhelyre

Október 13-án Alsószentivánon, a Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén tartott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök ünnepi szentmisét, amelyben a nagyszülőket külön áldásban részesítette.

2018. október 15. hétfő