Bemutatták Rómában a 2018. évi strennát a Don Bosco Nővéreknek

2017. december 29. péntek 17:38

A nővérek római rendfőnökségén ünnepség keretében mutatta be december 28-án a szalézi rendfőnök, Ángel Fernández Artime a jövő évi strennát, melynek címe: „Gyakoroljuk a meghallgatás és az elkísérés művészetét”; János evangéliumának erre a mondatára utalva: „Uram, add nekem azt a vizet” (Jn 4,15).

Az esemény a strenna (karácsonyi, illetve újévi ajándék, ajándékkönyv – a szerk.) mondanivalóját összefoglaló videó bemutatásával kezdődött. Ezt követően a rendfőnök Don Bosco utódjaként szólt a Segítő Szűz Mária Leányaihoz, köszönetet mondott Yvonne Reungoat generális anyának és a Szalézi Család képviselőinek a jelenlétükért. A rendezvényen részt vett Filiberto González, a szalézi rend tömegtájékoztatással megbízott egyetemes tanácsosa is, csapatával együtt.

Számunkra, szaléziak számára a legfontosabb feladat, szükséges és nélkülözhetetlen a munkánkhoz, a fiúk és lányok meghallgatása és elkísérése – kezdte a rendfőnök, majd feltette a kérdéseket: Mire várunk? Miért nem döntünk úgy, hogy elérhetővé tesszük magunkat és elkísérjük a fiataljainkat? Miért nem dolgozunk azon, ami fontos a fiatalok életében? Mi akadályozza ezt a feladatot, amely alapvető a pedagógusaink számára? Miért foglaljuk el magunkat, vagy töltjük az időt más dolgokkal, ha ez az igazi oktatási és evangelizáló prioritás számunkra?

A prezentáció után Reungoat anya megköszönte a rendfőnöknek a strenna ajándékát, felkérve a nővéreket, hogy éljék és teljesítsék Don Bosco és Maria Mazzarello karizmájának ezen alapvető programját. A strenna vezeti majd 2018-ban az oktatási és evangelizációs folyamatot.

Az ünnepségen jelen volt a Szalézi Család sok tagja – a Don Bosco Szaléziak, szalézi munkatársak, az ADMA (Segítő Szűz Mária Egyesület) tagjai, Don Bosco volt növendékei, Jézus Szentséges Szívének Szalézi Oblátái, Jézus és Mária Szentséges Szívének Leányai, a volontáriák, valamint a Don Bosco Nővérek –, akik megtöltötték a rendfőnökség nagytermét.

Ángel Fernández Artime hangsúlyozta, hogy az elkísérés egy alapvető foglalkozás, célja a párbeszéd és az, hogy elősegítse az egyén és az Úr közötti kapcsolatot. „Ha a mi elkísérésünk nem vezet Jézus Krisztushoz, akkor nem is kísérjük gyermekeinket.”

Forrás és fotó: Szaléziak.HU

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
a-visegradi-orszagok-tabori-lelkeszi-szolgalatai-talalkoztak-budapesten
A visegrádi országok tábori lelkészi szolgálatainak képviselői találkoztak Budapesten

A visegrádi országok (V4) tábori lelkészi szolgálatait képviselő püspökök, lelkipásztorok számára tartottak konferenciát Budapesten, a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központban április 23-án. Az egymás megismerése és megerősítése céljából rendezett tanácskozást hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.

2018. április 23. hétfő
kaposvaron-mutatjuk-be-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotetet
Kaposváron mutatjuk be a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a „Bőrünk alá bújt Isten” című, Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet. A könyvet Kaposváron mutatjuk be április 25-én, szerdán.

2018. április 23. hétfő