Búcsút és lektoravatást ünnepelt az óbudai szalézi közösség

2018. május 30. szerda, 14:05

Szentháromság vasárnapján, május 27-én ünnepelték a Szűz Mária, a keresztények segítsége tiszteletére szentelt óbudai szalézi kápolna búcsúját. A szentmisét Ábrahám Béla tartományfőnök celebrálta, aki a szertartás keretében lektorrá avatta Kővári László Károly szalézi testvért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A papságra készülő növendékek évről évre egyre inkább beavatást nyernek azokba a tisztségekbe és szent szolgálatokba, amelyeket majd papként gyakorolniuk kell. A lektor (felolvasó) egyike a II. vatikáni zsinat után megmaradt úgynevezett kisebb rendeknek.

A lektorrá avatás során a papnövendék ünnepi mise keretében veszi át a Szentírást, és ettől kezdve már az Anyaszentegyház hivatalos megbízottja a szent szövegek olvasására. Szent szövegek alatt értünk minden igeliturgiában felhangzó szentírási szakaszt, a diakónusnak fenntartott evangéliumot kivéve. A lektor feladata, hogy Isten igéje a liturgiában méltó módon és jól érthetően hangozzék el, de szolgálatába tartozik a templom aktuális hirdetéseinek felolvasása is. A lektortisztségre való felavatásban a harmadik évfolyamos papnövendékek részesülnek.

A május 27-i szentmise után kötetlen ünnepségre várták az óbudai kápolnaközösséget a szalézi munkatársak.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Óbudai Szaléziak és Segítő Szűz Mária Lelkészség Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat