Búcsút és lektoravatást ünnepelt az óbudai szalézi közösség

2018. május 30. szerda 14:05

Szentháromság vasárnapján, május 27-én ünnepelték a Szűz Mária, a keresztények segítsége tiszteletére szentelt óbudai szalézi kápolna búcsúját. A szentmisét Ábrahám Béla tartományfőnök celebrálta, aki a szertartás keretében lektorrá avatta Kővári László Károly szalézi testvért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A papságra készülő növendékek évről évre egyre inkább beavatást nyernek azokba a tisztségekbe és szent szolgálatokba, amelyeket majd papként gyakorolniuk kell. A lektor (felolvasó) egyike a II. vatikáni zsinat után megmaradt úgynevezett kisebb rendeknek.

A lektorrá avatás során a papnövendék ünnepi mise keretében veszi át a Szentírást, és ettől kezdve már az Anyaszentegyház hivatalos megbízottja a szent szövegek olvasására. Szent szövegek alatt értünk minden igeliturgiában felhangzó szentírási szakaszt, a diakónusnak fenntartott evangéliumot kivéve. A lektor feladata, hogy Isten igéje a liturgiában méltó módon és jól érthetően hangozzék el, de szolgálatába tartozik a templom aktuális hirdetéseinek felolvasása is. A lektortisztségre való felavatásban a harmadik évfolyamos papnövendékek részesülnek.

A május 27-i szentmise után kötetlen ünnepségre várták az óbudai kápolnaközösséget a szalézi munkatársak.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Óbudai Szaléziak és Segítő Szűz Mária Lelkészség Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

11:41
egyhazmegyei-ifjusagi-talalkozo-kiskoroson-misszios-kereszt-jelenleteben
Egyházmegyei ifjúsági találkozó Kiskőrösön, a missziós kereszt jelenlétében

Kiskőrösön rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját, a KEFIR-t november 17-én.

13:24