Búcsút és lektoravatást ünnepelt az óbudai szalézi közösség

2018. május 30. szerda 14:05

Szentháromság vasárnapján, május 27-én ünnepelték a Szűz Mária, a keresztények segítsége tiszteletére szentelt óbudai szalézi kápolna búcsúját. A szentmisét Ábrahám Béla tartományfőnök celebrálta, aki a szertartás keretében lektorrá avatta Kővári László Károly szalézi testvért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A papságra készülő növendékek évről évre egyre inkább beavatást nyernek azokba a tisztségekbe és szent szolgálatokba, amelyeket majd papként gyakorolniuk kell. A lektor (felolvasó) egyike a II. vatikáni zsinat után megmaradt úgynevezett kisebb rendeknek.

A lektorrá avatás során a papnövendék ünnepi mise keretében veszi át a Szentírást, és ettől kezdve már az Anyaszentegyház hivatalos megbízottja a szent szövegek olvasására. Szent szövegek alatt értünk minden igeliturgiában felhangzó szentírási szakaszt, a diakónusnak fenntartott evangéliumot kivéve. A lektor feladata, hogy Isten igéje a liturgiában méltó módon és jól érthetően hangozzék el, de szolgálatába tartozik a templom aktuális hirdetéseinek felolvasása is. A lektortisztségre való felavatásban a harmadik évfolyamos papnövendékek részesülnek.

A május 27-i szentmise után kötetlen ünnepségre várták az óbudai kápolnaközösséget a szalézi munkatársak.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Óbudai Szaléziak és Segítő Szűz Mária Lelkészség Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök