Cristóbal López Romero szalézi atya Rabat új érseke

2018. január 1. hétfő 15:37

Miután elfogadta az eddigi rabati érsek, Vincent Landel lemondását, Ferenc pápa december 29-én kinevezte a marokkói Rabat új érsekének Cristóbal López Romero szalézi atyát, a spanyolországi Segítő Szűz Mária Szalézi Tartomány eddigi tartományfőnökét.

Cristóbal López Romero 1952. május 19-én született Vélez-Rubióban, Spanyolországban. 1964-ben csatlakozott a Szalézi Családhoz. Miután befejezte középfokú tanulmányait a szalézi szemináriumban, Geronában, belépett a barcelonai szalézi szemináriumba, ahol 1973-tól 1975-ig filozófiát, 1975 és 1979 között teológiát tanult. 1982-ben szerzett diplomát informatikai tudományokból a Barcelonai Autonóm Egyetemen.

Első szerzetesi fogadalmát 1968-ban, örökfogadalmát 1974-ben tette le. 1979-ben szentelték pappá. Szentelését követően számos feladatot látott el a szalézi tartomány területén: volt ifjúságpasztorációs megbízott, a spanyol Szalézi Értesítő szerkesztője, plébános, a szerzetesi közösség igazgatója; szolgált a paraguayi misszióban és Marokkóban, tartományfőnökként Bolíviában és Spanyolországban.

Cristobal Lopez a következőket írta Facebook-oldalán, miután értesült kinevezéséről: „Kedves barátaim! Ma délben nyilvánosságra került, hogy Ferenc pápa kinevezett a rabati érsekség püspökének. Ez azt jelenti, hogy rövid idő múlva (valószínűleg január 31-én, Don Bosco ünnepén) el fogom hagyni jelenlegi tartományfőnöki posztomat a Segítő Szűz Mária Szalézi Tartomány élén, és márciusban püspökké szentelnek. Néhányan kísértésbe fognak esni, hogy gratuláljanak nekem: álljanak ellen azáltal, hogy elmondanak egy imát ezért a szegény bűnösért, akit most az Egyház egy új szolgálatra hívott. Nagyon számítok rá, és remélem, hogy ezen az új helyen és küldetésben barátságunk nemcsak megmarad, hanem megerősödik és folytatódni fog. Nagy ölelés.”

Forrás és fotó: ANS-Vatikán/Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
az-autizmussal-elokert-enekelt-harcsa-veronika-zeneakademian-tartott-ferences-jotekonysagi-esten
Az autizmussal élőkért énekelt Harcsa Veronika a Zeneakadémián tartott ferences jótékonysági esten

Nagy sikerű, telt házas koncertet adott Harcsa Veronika zenésztársaival a Zeneakadémia nagytermében január 19-én, pénteken, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány szervezésében.

12:42
ferenc-papa-fiatalokhoz-szuksegunk-van-arra-hogy-kerdore-vonjatok-minket
Ferenc pápa a fiatalokhoz: Szükségünk van arra, hogy kérdőre vonjatok minket!

Január 17-én este a Szentatya a chilei fiatalokkal találkozott a maipúi nemzeti Mária-kegyhelyen. A tőle megszokott közvetlen hangnemben arra biztatta a fiatalokat, hogy tevékeny szerepet vállaljanak az Egyház életében, és maradjanak kapcsolatban Jézussal, hogy el ne veszítsék kedvüket és hitüket.

08:36