Cristóbal López Romero szalézi atya Rabat új érseke

2018. január 1. hétfő 15:37

Miután elfogadta az eddigi rabati érsek, Vincent Landel lemondását, Ferenc pápa december 29-én kinevezte a marokkói Rabat új érsekének Cristóbal López Romero szalézi atyát, a spanyolországi Segítő Szűz Mária Szalézi Tartomány eddigi tartományfőnökét.

Cristóbal López Romero 1952. május 19-én született Vélez-Rubióban, Spanyolországban. 1964-ben csatlakozott a Szalézi Családhoz. Miután befejezte középfokú tanulmányait a szalézi szemináriumban, Geronában, belépett a barcelonai szalézi szemináriumba, ahol 1973-tól 1975-ig filozófiát, 1975 és 1979 között teológiát tanult. 1982-ben szerzett diplomát informatikai tudományokból a Barcelonai Autonóm Egyetemen.

Első szerzetesi fogadalmát 1968-ban, örökfogadalmát 1974-ben tette le. 1979-ben szentelték pappá. Szentelését követően számos feladatot látott el a szalézi tartomány területén: volt ifjúságpasztorációs megbízott, a spanyol Szalézi Értesítő szerkesztője, plébános, a szerzetesi közösség igazgatója; szolgált a paraguayi misszióban és Marokkóban, tartományfőnökként Bolíviában és Spanyolországban.

Cristobal Lopez a következőket írta Facebook-oldalán, miután értesült kinevezéséről: „Kedves barátaim! Ma délben nyilvánosságra került, hogy Ferenc pápa kinevezett a rabati érsekség püspökének. Ez azt jelenti, hogy rövid idő múlva (valószínűleg január 31-én, Don Bosco ünnepén) el fogom hagyni jelenlegi tartományfőnöki posztomat a Segítő Szűz Mária Szalézi Tartomány élén, és márciusban püspökké szentelnek. Néhányan kísértésbe fognak esni, hogy gratuláljanak nekem: álljanak ellen azáltal, hogy elmondanak egy imát ezért a szegény bűnösért, akit most az Egyház egy új szolgálatra hívott. Nagyon számítok rá, és remélem, hogy ezen az új helyen és küldetésben barátságunk nemcsak megmarad, hanem megerősödik és folytatódni fog. Nagy ölelés.”

Forrás és fotó: ANS-Vatikán/Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-beke-hidjai-bolognaban-tartjak-vallasok-kozotti-nemzetkozi-talalkozot
A béke hídjai – Bolognában tartják a vallások közötti nemzetközi találkozót

Idén október 14. és 16. között 32. alkalommal szervezi meg a Sant’Egidio közösség azt a nemzetközi béketalálkozót, amelyen – a II. János Pál pápa által Assisiben 1986-ban megrendezett találkozó nyomán – a világ vallási vezetői párbeszédet folytatnak és hitet tesznek a béke mellett.

2018. október 15. hétfő
huseges-imadsaguk-tartja-meg-vilagot-nagyszulok-zarandoklata-az-alsoszentivani-kegyhelyre
Hűséges imádságuk tartja meg világot – Nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni kegyhelyre

Október 13-án Alsószentivánon, a Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén tartott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök ünnepi szentmisét, amelyben a nagyszülőket külön áldásban részesítette.

2018. október 15. hétfő