Együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály miniszter a Szalézi Intézmény Fenntartóval

2018. április 20. péntek 16:20

A Don Bosco Szaléziak Szent István Magyar Tartománya közleményét adjuk közre.

A hátrányos helyzetű és roma fiatalok támogatásának érdekében szakképzési együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Szalézi Intézmény Fenntartó képviselőivel. A megállapodás célja, hogy az intézmény szakképzésben folytatott innovatív munkáját, ennek keretében a „Megelőző Módszertan” program, valamint a „Tedd képessé!” mintaprogram széles körben történő elterjesztését elősegítse.

A felek elkötelezettek a magyarországi szakképzés színvonalának további emelésében, a hátrányos helyzetű és roma fiatalok iskolaelhagyásának megelőzésében, a fiatalok munkára nevelésében és a felzárkóztatás elősegítésében – mondta Varga Mihály. Fontos cél továbbá, hogy a megállapodás elősegítse a társadalmi mobilitást és a szegénység leküzdését, megteremtse a továbblépési lehetőségeket a fiatalok számára, valamint biztosítsa a tanárok továbbképzését.

A tárcavezető kiemelte: a kormány nagyra értékeli a Szalézi Intézmény Fenntartó pedagógiai hagyományait és azt, hogy hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság és társadalom fejlődéséhez. Ennek érdekében kiemelten támogatja az általuk kidolgozott programokat, valamint az integrált nevelést biztosító pedagógiai tevékenységek fejlesztését. Emellett segíti a szakképzési rendszerben végzettség nélküli, iskolaelhagyás határán lévő fiatalok esélyteremtését és továbblépési lehetőséget kínál számukra.

Varga Mihály kijelentette, hogy április elején a kabinet döntött az intézmény programjai rendkívüli támogatásának biztosításáról, hogy ezzel is segítse a szakképzési rendszer fejlődését.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egyhazi-szemelyeket-tuntettek-ki-nemzeti-unnepunk-alkalmabol-89515
Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Budapesten a Pesti Vigadóban augusztus 17-én, pénteken, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.

2018. augusztus 17. péntek
a-vilagban-elo-karmelita-kozosseg-tagjainak-fogadalomtetele-nyiregyhazan
A világban élő kármelita közösség tagjai tettek ígéretet Nyíregyházán

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban a Nagyboldogasszonyról nevezett Világban Élő Kármelita Közösség (VÉK) öt tagja végleges ígéretet tett a Sarutlan Kármeliták Világi Rendjére, hárman pedig elkezdték a felkészülési időt.

2018. augusztus 17. péntek