Együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály miniszter a Szalézi Intézmény Fenntartóval

2018. április 20. péntek 16:20

A Don Bosco Szaléziak Szent István Magyar Tartománya közleményét adjuk közre.

A hátrányos helyzetű és roma fiatalok támogatásának érdekében szakképzési együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Szalézi Intézmény Fenntartó képviselőivel. A megállapodás célja, hogy az intézmény szakképzésben folytatott innovatív munkáját, ennek keretében a „Megelőző Módszertan” program, valamint a „Tedd képessé!” mintaprogram széles körben történő elterjesztését elősegítse.

A felek elkötelezettek a magyarországi szakképzés színvonalának további emelésében, a hátrányos helyzetű és roma fiatalok iskolaelhagyásának megelőzésében, a fiatalok munkára nevelésében és a felzárkóztatás elősegítésében – mondta Varga Mihály. Fontos cél továbbá, hogy a megállapodás elősegítse a társadalmi mobilitást és a szegénység leküzdését, megteremtse a továbblépési lehetőségeket a fiatalok számára, valamint biztosítsa a tanárok továbbképzését.

A tárcavezető kiemelte: a kormány nagyra értékeli a Szalézi Intézmény Fenntartó pedagógiai hagyományait és azt, hogy hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság és társadalom fejlődéséhez. Ennek érdekében kiemelten támogatja az általuk kidolgozott programokat, valamint az integrált nevelést biztosító pedagógiai tevékenységek fejlesztését. Emellett segíti a szakképzési rendszerben végzettség nélküli, iskolaelhagyás határán lévő fiatalok esélyteremtését és továbblépési lehetőséget kínál számukra.

Varga Mihály kijelentette, hogy április elején a kabinet döntött az intézmény programjai rendkívüli támogatásának biztosításáról, hogy ezzel is segítse a szakképzési rendszer fejlődését.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek