Együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály miniszter a Szalézi Intézmény Fenntartóval

2018. április 20. péntek, 16:20

A Don Bosco Szaléziak Szent István Magyar Tartománya közleményét adjuk közre.

A hátrányos helyzetű és roma fiatalok támogatásának érdekében szakképzési együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Szalézi Intézmény Fenntartó képviselőivel. A megállapodás célja, hogy az intézmény szakképzésben folytatott innovatív munkáját, ennek keretében a „Megelőző Módszertan” program, valamint a „Tedd képessé!” mintaprogram széles körben történő elterjesztését elősegítse.

A felek elkötelezettek a magyarországi szakképzés színvonalának további emelésében, a hátrányos helyzetű és roma fiatalok iskolaelhagyásának megelőzésében, a fiatalok munkára nevelésében és a felzárkóztatás elősegítésében – mondta Varga Mihály. Fontos cél továbbá, hogy a megállapodás elősegítse a társadalmi mobilitást és a szegénység leküzdését, megteremtse a továbblépési lehetőségeket a fiatalok számára, valamint biztosítsa a tanárok továbbképzését.

A tárcavezető kiemelte: a kormány nagyra értékeli a Szalézi Intézmény Fenntartó pedagógiai hagyományait és azt, hogy hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság és társadalom fejlődéséhez. Ennek érdekében kiemelten támogatja az általuk kidolgozott programokat, valamint az integrált nevelést biztosító pedagógiai tevékenységek fejlesztését. Emellett segíti a szakképzési rendszerben végzettség nélküli, iskolaelhagyás határán lévő fiatalok esélyteremtését és továbblépési lehetőséget kínál számukra.

Varga Mihály kijelentette, hogy április elején a kabinet döntött az intézmény programjai rendkívüli támogatásának biztosításáról, hogy ezzel is segítse a szakképzési rendszer fejlődését.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd