Ghánából érkezik önkéntes a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba

2017. november 24. péntek 09:50

2018. január 15-én érkezik a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba az AIESEC Magyarország közreműködésével Oswell Cole. Az afrikai önkéntes hat hétig tartózkodik majd Kazincbarcikán.

Az AIESEC, amely közgazdasági és kereskedelmi tanulmányokat folytató fiatalokat tömörít, a világ legnagyobb diákszervezete: 1948 óta létezik, jelenleg a világ 128 országában van jelen, és több mint 86 ezer tagot számlál. Működését nonprofit alapon végzi, tagjai és vezetői is diákok. Fő célja a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztése. A szervezet helyi és globális programokat működtet e célok elérése érdekében. Ezek közé tartozik fiatalok egy másik országban (vagy földrészen) történő ingyenes önkéntes szolgálatának szervezése.

A 24 éves Oswell Cole a ghánai Központi Egyetemen működő AIESEC elnöke, emellett az Unilever-nagykövetek csapatvezetője. 2014 októberétől dolgozott az AIESEC-nél taggazdálkodási menedzserként, valamint marketing- és kommunikációs alelnökként; 2016 júniusában került elnöki pozícióba. A humánerőforrás-gazdálkodás, a pszichológia és az üzleti élet terén végez tanulmányokat, valamint rendezvényeket szervez az AIESEC égisze alatt. Oswell Cole részt vesz majd a kazincbarcikai gimnázium mindennapi munkájában – főként angolórákon találkozhatnak majd vele a diákok –, közreműködik a szalézi animátorok munkájában és az iskola közösségi programjainak szervezésében és lebonyolításában is.

„Azt tanácsolom a fiataloknak, hogy fejlesszék magukat. Minél korábban kezdik, annál jobb. Vegyenek részt minden tevékenységben, és ezen keresztül ismerjék meg önmagukat. Szerezzenek gyakorlati tapasztalatokat, és tanuljanak hibáikból” – tanácsolja kortársainak Oswell Cole.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium biztosítja Oswell Cole számára a napi munkavégzés feltételeit, köztük az ebédet, de keresnek egy befogadó családot, ahol szállást, valamint reggelit és vacsorát kaphatna.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-az-uristen-lelke-van-rajtam-piarista-oregdiakok-koszontottek-85-eves-jelenits-istv
„Az Úristen lelke van rajtam” – Piarista öregdiákok köszöntötték a 85 éves Jelenits Istvánt

Jelenits István az öröm vasárnapján, december 17-én a budapesti piarista kápolnában, az öregdiákok miséjén konferenciabeszédet mondott, majd családias hangulatban ünnepelte körükben 85. születésnapját.

11:33
ferenc-papa-ha-kivesszuk-jezust-mi-marad-karacsonybol
Ferenc pápa: Ha kivesszük Jézust, mi marad a karácsonyból?

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a déli Mária-imádság elimádkozásakor a Szentatya arra biztatta a hívőket, hogy örömmel, imával és hálaadással készüljenek karácsonyra. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 17. vasárnap