Ghánából érkezik önkéntes a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba

2017. november 24. péntek 09:50

2018. január 15-én érkezik a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba az AIESEC Magyarország közreműködésével Oswell Cole. Az afrikai önkéntes hat hétig tartózkodik majd Kazincbarcikán.

Az AIESEC, amely közgazdasági és kereskedelmi tanulmányokat folytató fiatalokat tömörít, a világ legnagyobb diákszervezete: 1948 óta létezik, jelenleg a világ 128 országában van jelen, és több mint 86 ezer tagot számlál. Működését nonprofit alapon végzi, tagjai és vezetői is diákok. Fő célja a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztése. A szervezet helyi és globális programokat működtet e célok elérése érdekében. Ezek közé tartozik fiatalok egy másik országban (vagy földrészen) történő ingyenes önkéntes szolgálatának szervezése.

A 24 éves Oswell Cole a ghánai Központi Egyetemen működő AIESEC elnöke, emellett az Unilever-nagykövetek csapatvezetője. 2014 októberétől dolgozott az AIESEC-nél taggazdálkodási menedzserként, valamint marketing- és kommunikációs alelnökként; 2016 júniusában került elnöki pozícióba. A humánerőforrás-gazdálkodás, a pszichológia és az üzleti élet terén végez tanulmányokat, valamint rendezvényeket szervez az AIESEC égisze alatt. Oswell Cole részt vesz majd a kazincbarcikai gimnázium mindennapi munkájában – főként angolórákon találkozhatnak majd vele a diákok –, közreműködik a szalézi animátorok munkájában és az iskola közösségi programjainak szervezésében és lebonyolításában is.

„Azt tanácsolom a fiataloknak, hogy fejlesszék magukat. Minél korábban kezdik, annál jobb. Vegyenek részt minden tevékenységben, és ezen keresztül ismerjék meg önmagukat. Szerezzenek gyakorlati tapasztalatokat, és tanuljanak hibáikból” – tanácsolja kortársainak Oswell Cole.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium biztosítja Oswell Cole számára a napi munkavégzés feltételeit, köztük az ebédet, de keresnek egy befogadó családot, ahol szállást, valamint reggelit és vacsorát kaphatna.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
fopasztori-szentmise-magyar-lengyel-baratsag-napja-alkalmabol-veszpremben
Főpásztori szentmise a magyar–lengyel barátság napja alkalmából Veszprémben

2007 óta rendezik meg a lengyel–magyar barátság napját – március 23-át, egyik évben Lengyelországban, a következő évben Magyarországon. Idén Veszprém városa nyerte el a rendezés jogát. Nem egy nap, hanem egy eseményekkel teli hét várta a veszprémieket, az idelátogatókat, köztük a lengyel vendégeket.

19:59
viragvasarnap-nagyhet-unnepelyes-megnyitasa-77068
Virágvasárnap a nagyhét ünnepélyes megnyitása

Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.

19:21