Gyűjtés a Maria hurrikán által sújtott Puerto Ricó-i piaristák javára

2017. szeptember 26. kedd 18:31

„A Maria hurrikán pokoli állapotokat hagyott maga után a szigeten” – hallottuk az elmúlt napok híreiben, és láthattuk az ehhez kapcsolódó megrázó képeket is. E pusztítás érintette a piaristák Puerto Ricó-i iskolájának épületeit, növendéknevelői házát, kápolnáit és rendházát is.

A Maria hurrikán az elmúlt száz év legpusztítóbb vihara volt a régióban, hatására Puerto Rico teljes területén megszűnt az áramszolgáltatás. A forgószél óriási pusztítást okozott; San Juan jelentős részét víz lepte el, rengeteg út járhatatlanná vált az áradások miatt. A vihar számos épületet is megrongált, teljes tetőszerkezeteket ragadott magával. Telekommunikációs problémák merültek fel, napközben időnként telefonálni se lehetett.

Az előrejelzések szerint több hónapig, sőt akár fél évig is eltarthat, amíg a 3,5 millió lakosú szigetországban, mely az Amerikai Egyesült Államok társult tagja, sikerül helyreállítani az áramszolgáltatási rendszert. A Fehér Ház a napokban szövetségi keretet hagyott jóvá a károk enyhítésére.

A piarista rend ezúton kéri a piarista nagycsalád tagjait és minden jó szándékú embert, adományaikkal segítsék a károkat szenvedett intézmények, valamint az érintett családok otthonainak helyreállítási munkálatait.

Az adományokat a Magyar Piarista Közhasznú Alapítvány számlájára várják: 13597539–12302010–00040467 (KDB).

A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: Puerto Rico.

„Kétszer ad, ki gyorsan ad” – az összegyűlt adományokat az október 8-i héten juttatják el a rend római központján keresztül Puerto Ricóba.

A kialakult helyzetről egy hír és egy pár perces videó is található a piarista rend központi honlapján, mely angolul, spanyolul és franciául is olvasható.

Kalazanciushoz hasonlóan most a Puerto Ricó-i piaristák is osztoznak a krisztusi kereszthordozásban, írta Fernando Negro tartományfőnök.

„Amikor a szeretettől vezérelve belevetjük magunkat az apostoli munkába, és a mindennapi élet kényelmetlenségeit az iskolában és a gyerekek között kitartó lélekkel elviseljük, akkor kiegészítjük testünkben az Egyház javára azt, ami hiányzik Krisztus szenvedéséből, és bűnbánó életet élünk, hogy társai lévén Urunknak az áldozatban, társörökösei legyünk a dicsőségben is.” (Konstitúciók 20.)

A piarista rend ezúton is köszöni a támogatást!

Forrás és fotó: Piarista.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap