Hivatástisztázó hétvégét szerveznek a ferencesek Csíksomlyón

2017. november 4. szombat 14:03

Az erdélyi ferencesek idén is megrendezik „Keresem az utam” címmel hagyományos hivatástisztázó hétvégéjüket a 17 és 35 év közötti fiatalok számára Csíksomlyón, ezúttal november 10. és 12. között.

Mindannyiunknak van egy ajándékba kapott hivatása (családos vagy megszentelt életre), amit ha felismerünk és válaszolunk rá, biztosan megtaláljuk az igazi öröm forrását az életünkben. Van, aki még nem tudja, merre is kellene haladnia: alapítson családot, legyen szerzetes, pap? Van, aki már nagyon is tudja, merre húz a szíve, de még nem biztos, hogy eljött az ideje, hogy lépjen. Talán ott motoszkál benne a kérdés: fel vagyok-e eléggé készülve erre a döntésre, tudok-e felelősséget vállalni másokért?

A ferencesek hivatástisztázó hétvégéje e kérdések megválaszolásában szeretne segíteni. Emellett alkalom nyílik arra is, hogy a résztvevők új módon is megismerkedjenek Istennel, evangéliumával és önmagukkal.

A programnak a csíksomlyói ferences kolostor ad otthont. A kezdés időpontja november 10-e, péntek 18 óra. Zárás: november 12-én, vasárnap délután.

Az ebédről a rendház gondoskodik. A vacsorákhoz és reggelikhez valót mindenki magának hozza, majd megosztva azt, közös étkezések lesznek. A programon való részvételnek nincs pontosan megszabott költsége – mindenki a lehetőségeihez mérten járul hozzá az ellátáshoz.

További információ és jelentkezési lap a Ferences Ifjúsági Programok honlapján.

Forrás: Erdélyi Ferences Sajtószolgálat

Fotó: Magnificat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
keresd-beket-faradhatatlanul-kozeledik-12-nemzetkozi-romai-ministranszarandoklat
Keresd a békét fáradhatatlanul – Közeledik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat

Július 28. és augusztus 4. között rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklatot. Csiszár Klára pasztorálteológust, a Nemzetközi Ministránsszövetség (CIM) alelnökét, a rendezvény egyik főszervezőjét kérdeztük a zarándoklat üzenetéről és a programokról.

2018. július 17. kedd
kapcsolatokban-elunk-vagy-online-vagyunk
Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását olvashatják.

2018. július 17. kedd