Hivatástisztázó hétvégét szerveznek a ferencesek Csíksomlyón

2017. november 4. szombat 14:03

Az erdélyi ferencesek idén is megrendezik „Keresem az utam” címmel hagyományos hivatástisztázó hétvégéjüket a 17 és 35 év közötti fiatalok számára Csíksomlyón, ezúttal november 10. és 12. között.

Mindannyiunknak van egy ajándékba kapott hivatása (családos vagy megszentelt életre), amit ha felismerünk és válaszolunk rá, biztosan megtaláljuk az igazi öröm forrását az életünkben. Van, aki még nem tudja, merre is kellene haladnia: alapítson családot, legyen szerzetes, pap? Van, aki már nagyon is tudja, merre húz a szíve, de még nem biztos, hogy eljött az ideje, hogy lépjen. Talán ott motoszkál benne a kérdés: fel vagyok-e eléggé készülve erre a döntésre, tudok-e felelősséget vállalni másokért?

A ferencesek hivatástisztázó hétvégéje e kérdések megválaszolásában szeretne segíteni. Emellett alkalom nyílik arra is, hogy a résztvevők új módon is megismerkedjenek Istennel, evangéliumával és önmagukkal.

A programnak a csíksomlyói ferences kolostor ad otthont. A kezdés időpontja november 10-e, péntek 18 óra. Zárás: november 12-én, vasárnap délután.

Az ebédről a rendház gondoskodik. A vacsorákhoz és reggelikhez valót mindenki magának hozza, majd megosztva azt, közös étkezések lesznek. A programon való részvételnek nincs pontosan megszabott költsége – mindenki a lehetőségeihez mérten járul hozzá az ellátáshoz.

További információ és jelentkezési lap a Ferences Ifjúsági Programok honlapján.

Forrás: Erdélyi Ferences Sajtószolgálat

Fotó: Magnificat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
szent-anyos-unnepen-diakonusszentelest-tartottak-tihanyban
Szent Ányos ünnepén diakónusszentelést tartottak Tihanyban

Hálaadó szentmisével emlékeztek a Tihanyi Bencés Apátság védőszentjére, Szent Ányosra november 17-én. A szentmisében Székely János szombathelyi megyéspüspök diakónussá szentelte Czakó András testvért.

10:06
veres-andras-nagyszombati-maria-bucsun-szuksegunk-van-egymas-szeretetere
Veres András a nagyszombati Mária-búcsún: Szükségünk van egymás szeretetére!

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be november 18-án a felvidéki Nagyszombatban a Könnyező Szűzanya novénájának, vagyis kilencedének keretében a búcsúi szentmisét a Szent Miklós-exkatedrálisban.

08:47