Honlapot indítottak Sándor István szalézi szerzetesről

2013. október 3., csütörtök | 12:49

Boldoggá avatásának kihirdetése előtt honlapot szerkesztettek Sándor István szalézi szerzetes emlékére. A www.sandoristvan.hu címen elérhető internetes oldalon információk találhatóak a vértanúról – közölte a Szalézi Médiaközpont.

Tájékoztatásuk szerint a folyamatosan bővülő tartalmú weboldalon egyebek mellett Sándor István életrajza, a szalézi rendfőnök róla írt levele, a vértanú levele, mindennapi felajánló imája és a boldoggá avatási szertartással kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A sajtó képviselői jelszavuk beírása után újabb anyagokat tölthetnek le a honlapról, továbbá innen is jelentkezhetnek a boldoggá avatás kihirdetésének október 19-i szertartására.

Az ünnepi esemény előestéjén, október 18-án 20 órától a szaléziak vezetésével virrasztást tartanak a budapesti Szent István-bazilikában – ismertette a szalézi rend.

Október 19-én délelőtt a budapesti Szent István-bazilika előtti téren Sándor István életének ismertetésével és bevezető közös imádsággal kezdődik a jeles esemény. Ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros.

A liturgia keretében Ferenc pápa megbízásából Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa teszi közzé a boldoggá avatásra vonatkozó határozatot.

Délután, a fiatalok ünnepén a Körcsarnokban az ifjúság hálát ad Sándor István boldoggá avatásáért. A szalézi rendfőnök, Don Pascual Chávez beszédet intéz a magyar fiatalokhoz. A program között szerepel: zene, tánc, animáció, beszélgetés a kortársakkal és egy Don Boscóról szóló musical. Fellép a Band of Streets, a veszprémi utcazene fesztivál közönségdíjas zenekara.

A kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Bíró Lóránt szalézi szerzetes; Havasi József, a magyar szalázi rendtartomány rendszerváltozás utáni első főnöke; Pokorni János, Sándor István egykori cellatársa; Ari László, az ellenük lefolytatott per másodrendű vádlottja, egykori halálraítélt; Hollay Antal, egykori csapattársa a Katolikus Iparos-, és Munkásifjak Országos Egyesületében, valamint Sztancsik Ferenc, a Sándor István által vezetett csoport tagja.

A rendezvény végén az úgynevezett Jó éjszakát!-üzenetet Ábrahám Béla tartományfőnök mondja el.

MTI/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle