Idén is meghirdeti egyéves hivatástisztázó kurzusát az Iránytű Műhely

2018. szeptember 3. hétfő 10:01

Az Iránytű Hivatástisztázó Műhelysorozat 2007 februárja óta működik a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

A kurzus célja, hogy segítse azokat a 18 és 35 év közötti szabad állapotú fiatalokat, akik hivatásukat keresik. Az összejöveteleket a szorgalmi időszakban kéthetente tartják, félévente hat-hat alkalommal. A műhelysorozat központi témái: az istenkapcsolat, imádság, önismeret, megkülönböztetés, döntés, a főbb életállapotok: házasság, család, szerzetesség, papság. A vezetők természetesen nem hozzák meg a fiatalok helyett a döntést, csupán támpontokat adnak, egy „iránytűt a kezükbe”, melyet aztán ők maguk használhatnak életük fontos döntéseinek meghozatalánál.

Az alkalmak végén a résztvevők feladatokat kapnak, melyek segítenek elmélyíteni a hallottakat. Ezek elsősorban az egyéni imádságra próbálnak serkenteni, hisz a hivatást leginkább az Úrral való személyes kapcsolatban lehet tisztázni. Emellett a fiatalok lehetőséget kapnak arra is, hogy a vezetőkkel rendszeresen beszélgethessenek a bennük zajló folyamatokról.

Az idei kurzuson Csépányi Gábor atya, Fecske Orsolya szociális testvér, Nagy Bálint jezsuita atya, Schnider A. Angelika domonkos nővér, valamint Lytton Quadros szalézi atya várják az érdeklődőket.

Helyszín:
Sapientia Főiskola, Budapest, V. kerület, Piarista köz 1.

Jelentkezés a következő űrlapon:
goo.gl/forms/sy4ui7QeVdXTkVXs1

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 13.


Forrás: Iránytű Hivatástisztázó Műhely

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek