Idén is meghirdeti egyéves hivatástisztázó kurzusát az Iránytű Műhely

2018. szeptember 3. hétfő, 10:01

Az Iránytű Hivatástisztázó Műhelysorozat 2007 februárja óta működik a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

A kurzus célja, hogy segítse azokat a 18 és 35 év közötti szabad állapotú fiatalokat, akik hivatásukat keresik. Az összejöveteleket a szorgalmi időszakban kéthetente tartják, félévente hat-hat alkalommal. A műhelysorozat központi témái: az istenkapcsolat, imádság, önismeret, megkülönböztetés, döntés, a főbb életállapotok: házasság, család, szerzetesség, papság. A vezetők természetesen nem hozzák meg a fiatalok helyett a döntést, csupán támpontokat adnak, egy „iránytűt a kezükbe”, melyet aztán ők maguk használhatnak életük fontos döntéseinek meghozatalánál.

Az alkalmak végén a résztvevők feladatokat kapnak, melyek segítenek elmélyíteni a hallottakat. Ezek elsősorban az egyéni imádságra próbálnak serkenteni, hisz a hivatást leginkább az Úrral való személyes kapcsolatban lehet tisztázni. Emellett a fiatalok lehetőséget kapnak arra is, hogy a vezetőkkel rendszeresen beszélgethessenek a bennük zajló folyamatokról.

Az idei kurzuson Csépányi Gábor atya, Fecske Orsolya szociális testvér, Nagy Bálint jezsuita atya, Schnider A. Angelika domonkos nővér, valamint Lytton Quadros szalézi atya várják az érdeklődőket.

Helyszín:
Sapientia Főiskola, Budapest, V. kerület, Piarista köz 1.

Jelentkezés a következő űrlapon:
goo.gl/forms/sy4ui7QeVdXTkVXs1

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 13.


Forrás: Iránytű Hivatástisztázó Műhely

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21