Iskolahimnusz-író pályázatot hirdet a domonkos nővérek kőszegi iskolája

2018. április 23. hétfő 16:02

A domonkos nővérek fenntartásában álló kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pályázatot hirdet iskolahimnusz írására. A beküldés határideje: június 30.

A pályázaton kortól függetlenül részt vehet mindenki, aki június 30-ig olyan igényes alkotást nyújt be, amely figyelembe veszi és megvalósítja a kiírók által felsorolt szempontokat.

Egy pályázó maximum három pályamunkával indulhat.

A győztes szerzőt személyesen értesítik, és nevét a kongregáció honlapján hozzák nyilvánosságra. A nyertes művet egy hivatásos zeneszerző zenésíti majd meg. A nyertes munka szerzője 150 ezer forint jutalomban részesül.

A beérkezett munkákat szakmai zsűri fogja értékelni, melynek tagjai a műveket a szerzők nevének ismerete nélkül olvassák és bírálják el.

Szempontok a himnusz szövegének megírásához:
– nyelv: magyar;
– terjedelem: 3–5 versszak;
– irodalmi nyelvezet;
– megzenésíthető és könnyen énekelhető szöveg;
– a mű kapcsolódjon Szent Margithoz, és tükrözze az iskola szellemiségét.

Formai követelmény:
– a versszakok egyértelműen különüljenek el;
– cím: Times New Roman, 14-es betűméret, félkövér;
– versszakok: Times New Roman, 12-es betűméret;
– sorköz: 1,5.

A munkák benyújtásának határideje: 2018. június 30.

A pályamunkákat nyomtatott és elektronikus formátumban is kérik elküldeni. A nyomtatott példányt a 2092 Budakeszi, Fő u. 192/B címre várják. A borítékon szerepeljen a feladó neve és címe, a kinyomtatott munkán azonban csak a mű címét és a himnuszt kérik feltüntetni. A nyomtatott példány elektronikus változatát az iskola.himnusz@gmail.com címre kell elküldeni .docx és .pdf formátumban is csatolva. Az e-mailben kérik feltüntetni a szerző nevét, postai címét és a mű(vek) címét.

Forrás: Árpád-házi Szent Margitról elnevezett Domonkos Nővérek Apostoli Kongregációja

Fotó: Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

17:53
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

17:06