Juhász-Laczik Albin a Pannonhalmi Bencés Gimnázium új igazgatója

2018. május 29. kedd 11:05

Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát a szerzetesközösség illetékes fórumainak és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium nevelőtestületének megkérdezését követően május 28-án öt évre Juhász-Laczik Albint nevezte ki a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium igazgatójává.

Juhász-Laczik Albin OSB a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett 1994-ben, majd Svájcban és az Egyesült Államokban tanult teológiát. Ezt követően történelem és angol szakos diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatójaként és jogi doktorátust a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Jelenleg ugyanitt a Kánonjogi Posztgraduális képzés doktorandusza. Kutatási témája a modern szerzetesjog partikuláris fejlődése.

2007 óta tanít a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, osztályfőnök és kollégiumi nevelőtanár. 2011 óta a gimnázium helyettes igazgatója is. Jelenleg harmadik végzős osztályának osztályfőnöke és prefektusa. A Pannonhalmi Szemle szerkesztője és a PannonhalMA magazin főszerkesztője. Regens choriként a szerzetesközösség gregorián kórusának vezetője, valamint gregorián zeneelméletet és gyakorlatot tanít a pannonhalmi teológiai képzésben.

Hardi Titusz, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium eddigi igazgatója a továbbiakban is jelen marad a gimnázium életében. Emellett 2018. július 1-jétől a Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működő Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium főigazgatója, valamint a Pannonhalmi Főapátságban újonnan létrehozott Oktatási Igazgatóság igazgatója lesz.

*

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium hazánk egyik kiemelkedő oktatási műhelye, amelyben közel 340 diák él és tanul. Küldetésnyilatkozata értelmében célja az, hogy az itt tanuló diákok Pannonhalma ezeréves falai között megtalálják a számukra megfelelő kihívást a magas szintű oktatás, a személyes hit és elköteleződés, a közösség, a művészetek és a sport területein egyaránt. Ennek megfelelően a gimnázium és a diákotthon olyan egységet képez, amelyben szerzetesek, világi munkatársak és diákok együtt munkálkodnak azon, hogy a jövő nemzedék otthonra találjon a teremtett világban.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Bencés Gimnázium

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

11:41
egyhazmegyei-ifjusagi-talalkozo-kiskoroson-misszios-kereszt-jelenleteben
Egyházmegyei ifjúsági találkozó Kiskőrösön, a missziós kereszt jelenlétében

Kiskőrösön rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját, a KEFIR-t november 17-én.

13:24