Juhász-Laczik Albin a Pannonhalmi Bencés Gimnázium új igazgatója

2018. május 29. kedd 11:05

Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát a szerzetesközösség illetékes fórumainak és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium nevelőtestületének megkérdezését követően május 28-án öt évre Juhász-Laczik Albint nevezte ki a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium igazgatójává.

Juhász-Laczik Albin OSB a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett 1994-ben, majd Svájcban és az Egyesült Államokban tanult teológiát. Ezt követően történelem és angol szakos diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatójaként és jogi doktorátust a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Jelenleg ugyanitt a Kánonjogi Posztgraduális képzés doktorandusza. Kutatási témája a modern szerzetesjog partikuláris fejlődése.

2007 óta tanít a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, osztályfőnök és kollégiumi nevelőtanár. 2011 óta a gimnázium helyettes igazgatója is. Jelenleg harmadik végzős osztályának osztályfőnöke és prefektusa. A Pannonhalmi Szemle szerkesztője és a PannonhalMA magazin főszerkesztője. Regens choriként a szerzetesközösség gregorián kórusának vezetője, valamint gregorián zeneelméletet és gyakorlatot tanít a pannonhalmi teológiai képzésben.

Hardi Titusz, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium eddigi igazgatója a továbbiakban is jelen marad a gimnázium életében. Emellett 2018. július 1-jétől a Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működő Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium főigazgatója, valamint a Pannonhalmi Főapátságban újonnan létrehozott Oktatási Igazgatóság igazgatója lesz.

*

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium hazánk egyik kiemelkedő oktatási műhelye, amelyben közel 340 diák él és tanul. Küldetésnyilatkozata értelmében célja az, hogy az itt tanuló diákok Pannonhalma ezeréves falai között megtalálják a számukra megfelelő kihívást a magas szintű oktatás, a személyes hit és elköteleződés, a közösség, a művészetek és a sport területein egyaránt. Ennek megfelelően a gimnázium és a diákotthon olyan egységet képez, amelyben szerzetesek, világi munkatársak és diákok együtt munkálkodnak azon, hogy a jövő nemzedék otthonra találjon a teremtett világban.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Bencés Gimnázium

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök