Különleges „buszjegyekkel” készülnek az adventre az óbudai szaléziak

2017. november 28. kedd 11:41

Idén is árusítja a különleges „adventi buszjegyeket” az óbudai szalézi munkatársi csoport. A tömböket advent első vasárnapjától a szalézi templomokban lehet megvásárolni.

Az óbudai szalézi munkatársi csoport évek óta szervezi a jótékonykodásnak ezt az egyedi formáját, amely mostanra már az egész tartományban elterjedt. A budapesti városi közlekedésben használatos vonaljegyekhez hasonlító, kis gyűjtőfüzetbe illesztett „jegyeken” az adventi várakozás minden napján egy-egy ünnepi gondolat olvasható. A bevétel kedvezményezettje a Kazincbarcika Herbolya városrészében működő Don Bosco Oratórium.

Az „adventi buszjegyek” osztását hagyományosan advent első hétvégéjén kezdik. A buszjegyeknek nincs ára, csak értéke: aki megvásárolja a gyűjtőfüzetet, annyit ad érte, amennyit akar, tudva, hogy az összeg teljes egészét jótékony célra fordítják. Az összegyűlt pénzadományt a herbolyai oratóriumba járó, leginkább hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására fogják felhasználni.

A tömbben szereplő napi idézetek idén szentek gondolatai az Eucharisztiáról, ezzel is segítve az Eucharisztiához fűződő kapcsolatunkat és készületünket a  2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
fopasztori-szentmise-magyar-lengyel-baratsag-napja-alkalmabol-veszpremben
Főpásztori szentmise a magyar–lengyel barátság napja alkalmából Veszprémben

2007 óta rendezik meg a lengyel–magyar barátság napját – március 23-át, egyik évben Lengyelországban, a következő évben Magyarországon. Idén Veszprém városa nyerte el a rendezés jogát. Nem egy nap, hanem egy eseményekkel teli hét várta a veszprémieket, az idelátogatókat, köztük a lengyel vendégeket.

19:59
viragvasarnap-nagyhet-unnepelyes-megnyitasa-77068
Virágvasárnap a nagyhét ünnepélyes megnyitása

Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.

19:21