Különleges „buszjegyekkel” készülnek az adventre az óbudai szaléziak

2017. november 28. kedd 11:41

Idén is árusítja a különleges „adventi buszjegyeket” az óbudai szalézi munkatársi csoport. A tömböket advent első vasárnapjától a szalézi templomokban lehet megvásárolni.

Az óbudai szalézi munkatársi csoport évek óta szervezi a jótékonykodásnak ezt az egyedi formáját, amely mostanra már az egész tartományban elterjedt. A budapesti városi közlekedésben használatos vonaljegyekhez hasonlító, kis gyűjtőfüzetbe illesztett „jegyeken” az adventi várakozás minden napján egy-egy ünnepi gondolat olvasható. A bevétel kedvezményezettje a Kazincbarcika Herbolya városrészében működő Don Bosco Oratórium.

Az „adventi buszjegyek” osztását hagyományosan advent első hétvégéjén kezdik. A buszjegyeknek nincs ára, csak értéke: aki megvásárolja a gyűjtőfüzetet, annyit ad érte, amennyit akar, tudva, hogy az összeg teljes egészét jótékony célra fordítják. Az összegyűlt pénzadományt a herbolyai oratóriumba járó, leginkább hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására fogják felhasználni.

A tömbben szereplő napi idézetek idén szentek gondolatai az Eucharisztiáról, ezzel is segítve az Eucharisztiához fűződő kapcsolatunkat és készületünket a  2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

2018. október 18. csütörtök
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök