Különleges „buszjegyekkel” készülnek az adventre az óbudai szaléziak

2017. november 28. kedd 11:41

Idén is árusítja a különleges „adventi buszjegyeket” az óbudai szalézi munkatársi csoport. A tömböket advent első vasárnapjától a szalézi templomokban lehet megvásárolni.

Az óbudai szalézi munkatársi csoport évek óta szervezi a jótékonykodásnak ezt az egyedi formáját, amely mostanra már az egész tartományban elterjedt. A budapesti városi közlekedésben használatos vonaljegyekhez hasonlító, kis gyűjtőfüzetbe illesztett „jegyeken” az adventi várakozás minden napján egy-egy ünnepi gondolat olvasható. A bevétel kedvezményezettje a Kazincbarcika Herbolya városrészében működő Don Bosco Oratórium.

Az „adventi buszjegyek” osztását hagyományosan advent első hétvégéjén kezdik. A buszjegyeknek nincs ára, csak értéke: aki megvásárolja a gyűjtőfüzetet, annyit ad érte, amennyit akar, tudva, hogy az összeg teljes egészét jótékony célra fordítják. Az összegyűlt pénzadományt a herbolyai oratóriumba járó, leginkább hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására fogják felhasználni.

A tömbben szereplő napi idézetek idén szentek gondolatai az Eucharisztiáról, ezzel is segítve az Eucharisztiához fűződő kapcsolatunkat és készületünket a  2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap