Különleges „buszjegyekkel” készülnek az adventre az óbudai szaléziak

2017. november 28. kedd 11:41

Idén is árusítja a különleges „adventi buszjegyeket” az óbudai szalézi munkatársi csoport. A tömböket advent első vasárnapjától a szalézi templomokban lehet megvásárolni.

Az óbudai szalézi munkatársi csoport évek óta szervezi a jótékonykodásnak ezt az egyedi formáját, amely mostanra már az egész tartományban elterjedt. A budapesti városi közlekedésben használatos vonaljegyekhez hasonlító, kis gyűjtőfüzetbe illesztett „jegyeken” az adventi várakozás minden napján egy-egy ünnepi gondolat olvasható. A bevétel kedvezményezettje a Kazincbarcika Herbolya városrészében működő Don Bosco Oratórium.

Az „adventi buszjegyek” osztását hagyományosan advent első hétvégéjén kezdik. A buszjegyeknek nincs ára, csak értéke: aki megvásárolja a gyűjtőfüzetet, annyit ad érte, amennyit akar, tudva, hogy az összeg teljes egészét jótékony célra fordítják. Az összegyűlt pénzadományt a herbolyai oratóriumba járó, leginkább hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására fogják felhasználni.

A tömbben szereplő napi idézetek idén szentek gondolatai az Eucharisztiáról, ezzel is segítve az Eucharisztiához fűződő kapcsolatunkat és készületünket a  2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-az-uristen-lelke-van-rajtam-piarista-oregdiakok-koszontottek-85-eves-jelenits-istv
„Az Úristen lelke van rajtam” – Piarista öregdiákok köszöntötték a 85 éves Jelenits Istvánt

Jelenits István az öröm vasárnapján, december 17-én a budapesti piarista kápolnában, az öregdiákok miséjén konferenciabeszédet mondott, majd családias hangulatban ünnepelte körükben 85. születésnapját.

11:33
ferenc-papa-ha-kivesszuk-jezust-mi-marad-karacsonybol
Ferenc pápa: Ha kivesszük Jézust, mi marad a karácsonyból?

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a déli Mária-imádság elimádkozásakor a Szentatya arra biztatta a hívőket, hogy örömmel, imával és hálaadással készüljenek karácsonyra. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 17. vasárnap